tirsdag 17. november 2009

Det er så forferdelig =(

Da jeg gikk gravid var min største frykt at Teo skulle dø inni magen min, noe som sikkert de fleste gravide frykter. Vi har opplevd dødfødsler i vår familie, noe som har vært helt forferdelig, og det tok Ullevål sykehus hensyn til og satte meg derfor i gang med en gang jeg ga klarsignal som da var én uke over termin. Jeg synes det var kjempe fint å vite at jeg kunne bestemme det selv, for det er jo trossalt min sønn, og det er jeg som måtte bært på den sorgen for resten av livet hvis jeg hadde mistet han for eksempel på grunn av overtid.. Dessverre opplever de fleste at det å bli satt i gang er opptil sykehuset, og ikke foreldrene. De kan passere termin, de kan gå én uke over, to uker over.. Ja, noen har faktisk gått nærmere tre uker over termin! Det sier seg selv at det ikke er bra!

Da jeg gikk gravid ble jeg kjent med en gjeng kjempe snille jenter på et gravidforum. Vi fikk god kontakt,og delte oppturer og nedturer gjennom svangerskapet (og i tiden etter). Ann Katrin ble jeg blant annet kjent med gjennom dette forumet, så jeg har fått flere gode venner der inne. Dessverre var det en av disse jentene som mistet sin lille Noah 11 dager på overtid, den 2 november 2008. Hun prøver nå å gjøre alt hun kan for å opplyse om risikoen ved overtid. Vil du lese en artikkel om akkurat dette, kan du lese denne.

Ingen kommentarer: