søndag 31. januar 2010

Bloggere - se hit! :D

En bloggleser kontaktet meg. Hun studerer pedagogikk på Universitetet, og har nå eksamen om unge mødre og blogging. Hun spurte så pent om jeg ikke kunne legge ut noen spørsmål på min blogg til andre bloggere. Kjempe fint om du vil ta deg tid til å svare på dem =)

1. Hvorfor blogger du?
2. Hvorfor tror du at mennesker leser bloggen din?
3. Hvorfor leser du andres blogger? Hva gjør dem spennende?
4. Positive og negative sider ved blogging.

Svar gjerne selvom du ikke er en mammablogger =)
 
PS: Vil du være anonym kan du sende meg en mail,og så skal jeg videresende det til henne! På forhånd, takk ;)

3 kommentarer:

adhdmamma sa...

1. Fordi jeg føler det er et tema det ikke er så mye om på norsk, men jeg vet at det er MANGE slike sider på f.eks. engelsk, og det tyder jo på at vi adhdmammaer gjerne vil ha kontakt med andre som oss!

2. Vel, det samme som i 1 egentlig :P Det er vanskelig å finne info om f.eks. hjelpetiltak når kommunene selv ikke gjør ting likt fra sted til sted, så det å ha et nettverk av folk rundt om i landet gjør det lettere for hver enkelt av oss. Enten det er tips og triks om hverdagen, det å lese at andre også sliter med ting som det virker som "alle normale får til" eller det å skryte av ting vi er stolt av; det er godt å lese om andre som oss selv!

3. Helt ærlig? Det er nesten litt som en slags lovlig dagbok, spennende å lese uten at det er galt ;) Liker best å lese om tanker og ideer, diskusjoner og meninger. "Spiste middag, gikk og la meg" er ikke spennende liksom.

4. Positivt er jo det å få nye inntrykk i hverdagen. Det negative er at jeg syns det bygger opp under dette med at noen mennesker på en måte er verdt mer enn andre, selv om livet deres egentlig inneholder det samme som folk flest sitt. Det kan gi inntrykk av at om man ikke har hundrevis av folk som følger med på livet ditt er du mindre verdt. Jeg tror nok dette er verre for yngre folk enn voksne...

stine sa...

1. Hvorfor blogger du?
Fordi jeg har familie og venner som bor langt unna, som gjerne vil følge med litt av hverdagen til meg, og dattra mi. Og fordi jeg vil dele med andre mine tips og råd ang hår osv ( er frisør )
2. Hvorfor tror du at mennesker leser bloggen din?
Jeg er ganske fersk innen bloggverdenen, så jeg har ikke så mange lesere hver dag enda. Rundt 100 ca. Men jeg tror de leser den pga av jeg har barn, å skriver litt om min hverdag som småbarnsmor. Er mange andre mødre som har lagt meg til som venn iallefall.
3. Hvorfor leser du andres blogger? Hva gjør dem spennende?
Jeg elsker å lese andre mammablogger, fordi jeg liker å lese om hva andre småbarnsmødre gjør i hverdagene sine. Liker også å lese om interiør, for jeg er veldig opptatt av det.
4. Positive og negative sider ved blogging.
Positivt er at det gjør godt å få ned både tanker og div annet på bloggen. Og det blir sikkert morro å se tilbake på senere.
Negativt er at alle kan se det (egentlig) det finnes jo mye rart her i verden. Og du får somregel negativ kritikk av noen sjalue jævler etterhvert. hehe.

Tonje sa...

1. Hvorfor blogger du?
Fordi venner og familie som bor et stykke unna oss kan få et lite innblikk i hverdagen vår, og utviklingen til gutten min :)

2. Hvorfor tror du at mennesker leser bloggen din?
Dem jeg vet leser gjør jo det for å følge med på utviklingen til gutten min, og litt av nysgjerrighet over hva vi ellers driver med :p

3. Hvorfor leser du andres blogger? Hva gjør dem spennende?
Leser andre mammablogger fordi det er gøy å lese om en hverdag man kjenner seg godt igjen i :)

4. Positive og negative sider ved blogging.

Positive : Venner og familie kan titte innom når dem vil. Morsomt å se tilbake på. Har til og med fått nye venner som også har barn gjennom bloggen :)

Negativt : Usikkerheten over hvor grensen går over hva som er ok for Gutten min. Selv om jeg mener jeg har en grei regel på personlig, men ikke privat, så er det jo ikke sikkert han føler det på samme måten når han blir eldre.. Derfor legges det ikke ut noe særlig med bilder av han, for det vil jeg han skal få bestemme selv når han blir stor nok til det. Det som først ligger på nett, blir jo ikke borte :/