mandag 18. januar 2010

Lavt stoffskifte og trening!

I flere år nå har jeg følt meg unormalt sliten. Jeg vet ikke hvordan det føles å være uthvilt, jeg har slitt med konsentrasjonsproblemer og dermed ofte "falt ut" av samtaler, jeg har hatt problemer med å huske ting, slitt veldig mye med muskel-og leddsmerter og til tider følt meg deprimert. Da jeg var 17 år tok jeg opp dette med legen min. Hun mente da at jeg hadde ME (utmattelsessyndrom), i og med at mye av dette også er symptomene på ME. Jeg klarte aldri å tro 100% på dette, for jeg syntes det hørtes "for lettvint" ut.. Så for 2 uker siden dro jeg til legen igjen og krevde nye blodprøver. Jeg ba hun også om å sjekke stoffskiftet mitt. Hun sa hun ikke hadde tatt akkurat de prøvene før,for de var veldig dyre visstnok.. Vel, nå 2 uker senere har jeg fått svar; jeg har mest sannsynlig lavt stoffskifte og må på videre "utredning"!

Det er ikke rart jeg har hatt det sånn som jeg har hatt det; det er jo trossalt hovedsymptomene på lavt stoffskifte! Hvorfor har hun ikke sjekket dette før,lurer jeg på?? Begynner å bli rimelig lei av inkompetente tullinger av noen leger! Der har jeg også mest sannsynlig forklaringen på hvorfor jeg sleit sånn med å bli gravid og hvorfor jeg har hatt flere spontanaborter. Damer med lavt stoffskifte kan visstnok også ha problemer med å bli gravid / ha gjentatte spontanaborter. Eggene kan være "svakere", noe som også forklarer at de to gangene jeg har blitt gravid uten hjelp har jeg mistet, mens da jeg gikk på hormonkur ble Teo laget - hvor da egget var sterkere på grunn av hormonkuren! Greit å vite det til neste gang vi vil prøve å lage barn =)

Blir spennende å se om det er så ille hos meg at jeg trenger medisiner eller ikke. Håper nesten jeg trenger medisiner,for da slipper jeg i hvertfall å ha det sånn som dette stort lenger. Det som da er den store ulempen er jo at man da trenger medisiner for alltid, etter hva jeg har forstått...? Nå har vi i hvertfall funnet forklaringen på en del av mine problemer. Tok bare 5 år. Hurra for det =)

Og over til trening.. Veronica og jeg har jo blitt så flinke til å gå turer, og i kveld skal vi på Jimu å trene. Jeg skal ha prøvetime. Vi skal på ett eller annet i sal som jeg ikke husker hva heter. Noe carbogreier, så jeg er nok bra sliten i kveld. Gleder meg =) Man ser ikke noe forandringer på kroppen foreløpig (ikke at jeg hadde regnet med det), men jeg tenker i hvertfall bedre om meg selv, og det er det viktigste! =)

1 kommentar:

Marthe Kristine sa...

Jeg har også lavt stoffskifte. Men det er i følge legen, min normalverdi. (for lavt for andre men normalt for meg) Det var det første legen min sjekket når jeg klaget på det samme som deg. Medisiner er livet ut ja. Få legen til å forklare hva lavt stoffskifte er til deg. Det gjorde min lege med tegninger :) Har blitt testet hvert halvår i 2-3 år, men nå har de da slått fast at det er normalt nivå på meg. så jeg slipper medisiner. Hjelper jo noen ganger å bare få vite hva som er galt, så roer man seg på en måte. Håper du slipper medisiner. Lykke til!