onsdag 6. januar 2010

Ny dag med et håp om et bedre inntrykk!

I dag tidlig var jeg ved godt mot og var klar for å gi barnehagen en ny sjanse. En sjanse til å få meg til å forstå at jeg kun fikk et dårlig inntrykk i går pga jeg var negativ til å begynne med....

Det gikk ikke helt etter planen kan du si. Da vi kom dit var det ingen som hilste på oss, ikke engang på Teo.. Da vi kom helt inn på avdelingen satte vi oss ned, og den ene ansatte sa hei til meg. Teo smilte de litt til, men de verken pratet til han eller ga han noe form for oppmerksomhet - i likhet med den andre nye gutten på avdelingen. Jeg tok en prat med styreren og nevnte dette. Da klarte jeg ikke å holde tårene tilbake. Kall meg gjerne hønemor altså, men jeg synes at når man er ny i barnehagen får de voksne ta initiativet til å bli kjent med barnet. Få barnet til å føle seg velkomment og trygg. Det er en liten 1åring jeg har, og han trenger faktisk å bli behandlet deretter.. Jeg har forståelse for at de har 14 andre barn å ta vare på også, men én av tre voksne bør sette av litt ekstra tid til de nye barna i barnehagen spør du meg!

Etter halve dagen tok jeg med meg Teo hjem. Det frister lite å ha han alene der. Men dessverre så må jeg jo det, så i morgen blir første alenedag der.. Hvis det ikke er noen bedring da tar jeg meg en liten prat med ped.leder og! Jeg pratet med mammaen til den andre nye gutten i barnehagen. Hun hadde faktisk fått så dårlig inntrykk av barnehagen at hun vurderte å ta han helt ut av barnehagen,og heller finne en annen løsning.. Så det er ikke bare meg som føler det på denne måten. Litt betryggende, men samtidig gjør det meg enda mer skeptisk til å ha lille gutten min der :( Jeg savner trollskogen!

Hvordan syntes du det var når barnet ditt begynte i barnehage?

Over til trening.. Motivasjonen er fortsatt til stedet ;) i dag ha vi kyllingfilet med pesto og fullkornspasta til middag. Teo spiste to store porsjoner, på det falt i smak hos oss alle tre :) Nå skal jeg ut på lang powerwalk med Veronica i kulda. Frisk og deilig. Blir godt å tømme meg litt for henne, som er kjent i barnehagen i og med at dattera hennes også går der (på store barn). Ha en fin kveld, tittere. Klem fra hønemora ;)

4 kommentarer:

Ane sa...

Hei Monica.

Vil først si at du har en fantastisk blogg :o) Stå på. Er innom her av og til. (jeg er Anemor80 på BV)

Ellers så føler jeg med deg når det gjelder bhg start. Jeg hadde det på akkurat samme måte. Ask går i en liten familiebhg og ingen av de voksne var så veldig int i oss. Følte at jeg måtte spørre og grave om alt av dagsrutiner, hva de gjorde osv. De fortlate meg ingenting hvis jeg ikke spurte. Tenkte at her vil jeg ikke ha Ask lenge, men hadde ikke noe valg. Det tok ikke lang tid, så så vi på Ask at han stortrivdes i bhg. Smilte når vi kom utenfor bhg og det varmer mammahjertet. Nå har jeg endret mening om bhg. Er fornøyd med de voksne og de er blitt mer "pratsomme". Ingen god start, men alt er bra nå.

Dette ble langt, men håper du også kommer til å endre mening etterhvert. Lykke til ihvertfall

Tonje sa...

Håper de to siste bhg dagene har vært bedre enn de første! :)

Monica Jensen sa...

Ane: takk for en fin kommentar. godt å høre at jeg ikke er den eneste som har vært skeptisk i starten. det ser heldigvis ut som det begynner å gå seg til nå da, noe som er veldig deilig. får håpe det fortsetter sånn og at de tar godt vare på han :)

håper ask trives i bhg nå :)

Monica Jensen sa...

Tonje: Ja,nå går det mye bedre der. de setter i hvertfall av mer tid til han når jeg er der... :)