tirsdag 2. februar 2010

Jasså, husmorsskole?

Jada, i dag har jeg virkelig lekt husmor. Vasking gjør jeg daglig, da jeg er over gjennomsnittet hektet på det, så i dag var selvfølgelig intet unntak. Jeg har sittet på alle fire og vasket hvert eneste gulv i hele leiligheten. Jeg sitter i skrivende stund å klapper meg selv på skulderen! Det lukter så nydelig her nå. Grønnsåpe slår alt. Jeg vurderer å bruke det som parfyme!

I tillegg til vasking har jeg bakt verdens beste sjokoladekake. Det gikk..tja.. Kaka ble god i hvertfall! Det faktum at den ser ut som en voldtatt haug med bajs er en annen sak.. De 3 gangene jeg har fullført en kakebaking tidligere i mitt liv har det samme skjedd. Hvorfor lærer jeg aldri?! Jeg tar den ut av ovnen. Det lukter så utrolig godt. Jeg lar den avkjøle seg. Og så kommer Monica på den gode ideen: "Jeg tar å velter kaka ut av stekepannen og over på et finere fat jeg...." Jo,og hva skjer? Hele kaka brekker i to! Jeg uffer meg selvfølgelig så til de grader, og løper å henter ikke én, men tre stekespader. Disse bruker jeg i håp om å løfte opp kaken å legge den på det utrolig fine fatet som jeg bare måtte bruke.. Og da faller hele dritten sammen,og jeg banner, legger meg ned på gulvet og gråter for harde livet. Ok, jeg reagerte kanskje ikke sånn, men jeg skal ærlig innrømme at det var en liten tåre som presset på i øyekroken da, ja!
Heldigvis klarte jeg å lappe sammen den ene halvdelen av kaka, og den har jeg foreløpig merket med en lapp "stay away!", slik at jeg ikke blir fristet til å lage glasuren. Resten lar jeg Eirik ta seg av, da er det i hvertfall et håp om at det vil se ut som en kake til slutt. Ikke er jeg fristet til å spise den heller. Jeg har smakt en bitteliten bit, og den var innmari god (true story!), men nå som jeg trener (la meg skryte litt av meg selv her igjen,ja...), så frister det ikke å "ødelegge" dagens treningsøkt med å stappe i meg flere kakestykker. Vi får heller invitere noen kakeelskere på besøk =)

Jaja, så det var min dag, da. Jeg tror kanskje husmorsskole hadde vært tingen for meg.....

4 kommentarer:

Veronica:o) sa...

syns den så god ut jeg.. jeg kan gjerne bli invitert ;) hehe :)

Monica Jensen sa...

Du kan komme å smake i morgen :)

Marthe Karlsen sa...

Mitt tips:
Bruk bakepapir. Da slipper du at den sitter fast i formen, og det er super-enkelt å flytte den over på et finere fat..

Marthe

Monica Jensen sa...

får kjøpe inn det til neste gang :)