onsdag 17. februar 2010

Søker på stilling....

Jeg er en jente på 22 år som etter 1 år i barselpermisjon er klar for arbeidslivet igjen....

Vil noen ansette meg??

Det er veldig fortvilende å være jobbsøker nå om dagen. Jeg har levert kanskje 100 søknader de siste 4 månedene. Ett intervju har jeg vært på. ETT!! Dette går utover nattesøvn og humøret mitt. Jeg må jo ha en jobb. Snart begynner det faktisk å bli livsnødvendig for meg! Jeg er meldt inn i mange vikarbyråer, jeg sender ut søknader flere ganger i uken.. Får jeg noe annet enn avslag? Nei! Ja, jeg har kanskje ikke utdannelse, men jeg lærer fort og jeg er ikke redd for å prøve nye ting. Jeg har alltid gjort en god jobb!

Åh, snart slår jeg hodet i veggen og kryper sammen i fosterstilling med tårer i øynene. Livet som hjemmeværende er deilig på mange måter - får trent på dagtid, levert sent og hentet litt tidligere, vasket huset mens Teo er i barnehage, osv.. Men man blir ikke akkurat rik av det!

Så om det er noen som kan hjelpe meg hadde jeg vært evig takknemlig! For enkelte går alt på skinner, og da mener jeg alt. Dessverre går det sjeldent på skinner her. Vi har det bra altså, og er kjempe takknemlige for alt vi har, men vi har måttet jobbe og slite for hver minste lille ting vi har også.. Av og til hadde det vært deilig om vi hadde hatt litt flaks.. Og såpass flaks bør vi vel ha? Jeg ber jo ikke om å vinne 20 millioner i lotto, jeg ber om en jobb!!!

12 kommentarer:

Lykkemamma.com sa...

Hei :-) Du, hvorfor går du ikke å spør i Bhg eller skole om du kan skrives opp som vikar? Det trengs ALLTID og da kan du søke på andre jobber og heller slutte når du finner drømmejobben. Da kan du mer eller mindre gå på dagen...

Anonym sa...

Og om en mnd ber du om å slippe og jobbe.. ;P Hihi!
Nyt fritiden du har nå, jobb kommer det uansett til å bli mer enn nok av etterhvert.. =)
Drømmejobben kommer når du minst venter det, tenker jeg!! =)

Marianne sa...

Hei ;) jeg har ikke dessverre en jobbstilling å komme med, men kanskje en anbefaling?! jeg vet ikke om helsevesenet er noe for deg, men det kan hende?! isåfall hva med å jobbe på sykehjem? siden du sier du ikke har utdannelse har du alikevel mulighet til å tjene en god del på sykehjem med tanke på at det er mye ekstra for kveldstid, helgetillegg, natttilegg osv osv.. og på sykehjem har som oftest ALLTID behov for folk?!?? et lite tips iallefall ;) og du.. det er faktisk kjempe hyggelig å jobbe på et sykehjem, kjempe givende ! ;)

Monica Jensen sa...

Lykkemamma: det har jeg absolutt vurdert. Men har jo i grunn veldig behov for noe fast! :)

Monica Jensen sa...

Anonym: det gjør jeg sikkert.. men for å betale regningene sine (og dem er det nok av!) må man tjene penger,og derfor må man jobbe. Kunne jeg lekt husmor for alltid så hadde jo det vært supert, men det er dessverre ikke et alternativ for oss på nåværende tidspunkt,og derfor er det viktig at jeg får en jobb snart :)

men tro meg - kunne jeg gått hjemme lenger hadde jeg gjort det :)

håper du har rett med at drømmejobben dukker opp :)

Monica Jensen sa...

Marianne: Jeg har jobbet på sykehjem før,og jeg likte det veldig godt. Stellene ble litt for tunge for meg. Og nå med et ødelagt bekken tror jeg det hadde blitt litt i det tyngste laget for meg dessverre :(

Tonje sa...

Krysser fingrene for at drømmejobben dukker opp snart! :)
Sier som Marlen, barnehagene har ofte bruk for vikarer! :) Så har du noe mens du venter på å få noe fast også.

Hva vil du helst bli når du blir "stor" da? :)

Monica Jensen sa...

Tonje: Ja,jeg får ta en prat med barnehagen til Teo i morgen..og ringe til de andre barnehagene i nærheten..

LANGT ifra drømmejobben,men bedre enn ikke noe!

Jeg vet ikke :) Men trives best på kontor :)

Marte sa...

Gå inn på ski.kommune.no - der har de mange stillingsutlysninger, alt fra barnehage til vaskepersonell :) ellers har jeg erfaring fra Ski Ungdomskole, meldte meg opp som vikar, og endte opp med 3 klasser fast i matte og naturfag for en lærer som sluttet. Jeg fikk 100% stilling på dagen, og de timene jeg hadde fri, tok jeg på meg eksrta timer i andre fag. Tjente opp mot 280 kr for 45 minutter - og det blir det penger av:) Melder du deg der, kommer du til å bli nedringt :)lover!

Monica Jensen sa...

Marte: Oi,såpass ja! Har du noe utdannelse da, eller var du bare heldig rett og slett når du fikk 100% der?

Ungdomsskole vet jeg ikke om er noe for meg. Barneskole derimot kunne vært noe :)

Skal ta noen telefoner i løpet av dagen tenker jeg :)

takk for tips!!

Marte sa...

Jeg har ingen utdanning utover vgs, så jeg var nok heldig som fikk så mye ansvar. Men så lenge du forbreder deg og vet hvordan du vil legge opp timene, går det kjempebra!

I april, mai og juni er det jo en haug med tentamner og eksamer på ungdomskolene også, og det er skikkelig letttjente penger - du sitter der og passer på at ingen jukser ;)

Ellers er faren til kjæresten min studieinspektør på bøleråsen barneskole, og han har alltid behov for vikarer eller sfo ansatte. :) du kan få nr hans om du ønsker det?

Monica Jensen sa...

Hei Marte: ja,det er lettvinte penger det, hehe.. men ikke fast da,dessverre!

Ja,jeg vil veldig gjerne ha nr hans. Tusen takk :)