torsdag 11. mars 2010

Søvn

Søvn er hellig her i huset. Uten søvn fungerer verken mor eller barn, og alt blir bare krøll dagen lang. Så da lillemann fant ut at det var best å stå opp i 4-5tiden hver natt fant mamman hans til slutt ut at det var på tide å ta kampen. Ta kampen før jeg går ut i jobb, for da må vi fungere begge to på dagtid - både i barnehage og på jobb.
Det er vanskelig å ta den kampen, hvertfall synes jeg det. Det svir i mammahjertet når jeg hører den intense hylingen. Men samtidig hører jeg at det er sinna / forbanna / klikkivinkel - hyling, og ikke vondt -eller lei seg hyling, og da går det litt bedre.. På sikt vet jeg også at det er det beste for oss begge, for vi har begge behov for å sove godt om natten! Dessuten vet Teo at mamma er i nærheten,og at jeg titter innom med gjevne mellomrom, så jeg vet at han ikke er redd der han ligger..
Jeg tok den samme kampen (men da når det kom til legging) når han var 5-6måneder gammel. Da følte jeg meg ikke akkurat som "supermom", for da var han så liten og forsto ikke så mye. Etter tre dager var det gjort,og han sovnet uten problemer.. Men DA var det tøft da. Jeg satt utenfor rommet hans å gråt. Måtte bite meg selv fast i dørkarmen for å ikke løpe inn og bysse han i søvn. Hvis jeg hadde løpt inn da hadde jeg sikkert bysset han i søvn den dag i dag også vil jeg tro.....
Nå var det også 3 netter som skulle til. Første natten holdt han det som sagt gående i 1 time og tre kvarter, og var klar for dagen klokka 6. Andre dagen holdt han det gående i 20 minutter, og var klar for dagen klokka 6. I natt gråt han,jeg gikk inn og sa at det var natta, og 2 minutter senere hadde han funnet roen og sovnet igjen. Han sov helt til halv 8 i dag, og mamman hans var i sjokk! Halleluja! Det er så deilig å se at det virker! At man får igjen for det! Så i dag tidlig var vi to glade uthvilte lakser som tuslet rundt her før vi dro bort til barnehagen. Deilig!
Jeg smiler fortsatt.. Jeg er så glad for at det fungerte.. Selvom jeg visste innerst inne at det kom til å fungere er det veldig deilig når man faktisk opplever at det går over all forventning! En bra start på dagen!

3 kommentarer:

Weirdo sa...

Så flink du er!:)
Er alltid en god følelse når det ordner seg.

Monica Jensen sa...

ja,det er en veldig god følelse :)

Stine Elise sa...

Så flink du er! Det må ihvertfall være godt etter slik situasjonen er! Alle fortjener søvn :)