onsdag 16. juni 2010

Utfordringer

Man møter på mange utfordringer som foreldre. På både godt og vondt. I starten føler man seg som en livredd flue – ”hvordan skal jeg takle dette?”. Men etter hvert lærer man seg å takle utfordringene som dukker opp, og man lærer stadig nye måter å takle dem enda bedre på!

Utfordringen i hus nå har vært bleieskift. Det har vært en kamp før, men da fordi Teo ikke har hatt ro til å ligge stille mer enn 0,4 sekunder av gangen. Nå derimot er det på grunn av sår stump. Med sår stump følger det med mange tårer, vondt for å gå og ikke minst; angst for å skifte bleie!

Etter to uker med verkende sår og sopp på stumpen blir man naturligvis redd for det som vil gjøre det enda vondere – nemlig vask av rumpe og innsmøring. Lille krabaten forstår jo ikke at det er bare med på å gjøre det bedre, sånn på sikt. Han hyler for full hals og vrir seg alle veier. Hele ungen rister, fordi han har vondt. Da har man nesten lyst til å droppe vasking og droppe innsmøring, kun for å slippe og høre på den såre gråten. Dessverre blir det ikke bedre da. Vi har tatt kampen, holdt den hylende lille gutten våres fast (noe som ikke har vært lett for mamma/pappahjertet med tanke på at han har hatt så vondt), og smurt på krem til den store gullmedalje. Når endelig soppen var borte satt han igjen med blødende sår som var ti ganger så smertefullt. For soppkremen, som inneholdt hydrokortison, gjorde selvfølgelig slik at all annen hud ble kjempe skjør. Løsningen var til slutt Inotyol (Anbefales! Vi har prøvd alle tenkelige kremer de siste to ukene uten noen bedring!). Den tok bort all sårhet på under 2 dager. Så i dag var bleieskift som en drøm. Litt skeptisk når jeg tok av han bleia, men han forsto raskt at bleieskift plutselig ikke var like skummelt lenger! =)

Nå er livet en dans på roser i heimen igjen, og jeg forbereder meg på neste utfordring – den ligger nok like rundt hjørnet! ;)

PS: Ta en titt på dette innlegget til Marlen. Et kjempe fint og ærlig innlegg om hva jeg har i ventet - O'den herrrlige 2-3års trassen! Tror mange kjenner seg igjen i dette =)

4 kommentarer:

Hanne sa...

Kjenner meg igjen merker jeg.. Har ikke vært så ille noen gang hos oss, men takk for tips med krem, da vet jeg hva jeg kan prøve hvis vi får behov for det! :)

Veronica:o) sa...

Bra du endelig fikk kjøpt den kremen.. Den er gull, og det er bare den vi bruker istedet for zink. Den tar det med en gang :o)

Monica Jensen sa...

Hanne: Heldigvis har vi ikke slitt så mye med sår stump her heller,men nå har han virkelig tatt igjen for 1,5 år ;) Heldigvis fant vi kremen som reddet han fra mer smerte :D

Monica Jensen sa...

Veronica: Ja, burde kjøpt den inn mye før. Men legen mente han måtte gå på soppkrem,så ville prøve det først. Nå derimot skal jeg alltid ha inotyol i hus :D