torsdag 24. juni 2010

Å vente

Tenk så mye tid man bruker på å vente! I stad ventet jeg i 10minutter på noen veiarbeidere som fant ut at de skulle asfaltere Siggerudveien akkurat i dag. Jeg som endelig var litt tidlig ute til jobb. Men neida, plutselig kom jeg for sent!

Drar man på Tusenfryd en dag bruker man 90% av tiden sin på å vente. Vente i de uendelige lange køene. Jeg mener derfor at det beste tusenfrydværet er regn, eventuelt snø.. Sist jeg var på tusenfryd i regnet kunne jeg ta loopen 372 ganger etter hverandre. Det var ikke kø ett eneste sted, og 0% av dagen gikk med på å vente. Ren skjær luksus! At regnet pisket meg i ansiktet under hver karuselltur var bare en liten bagatell som jeg valgte å ignorere den dagen!

Når man skal til legen, spesielt min lege, da må man vente da. Er du i dårlig form når du kommer inn, er du enten død eller på god vei til helvete når du beveger deg ut derfra, etter å ha sittet flere timer på samme venterom som en haug med gamle mennesker som finner det for godt å hoste/kaste opp midt i ansiktet ditt. Neste gang skal jeg ta med meg tau og henge og dingle utenfor vinduet istedenfor. Jeg mener personlig at det er tryggere!

På jobb venter jeg en god del også. Mest når jeg matcher fakturaer (orker ikke forklare hva det betyr). Dataen jobber i 10minutter mellom hver ordre. Akkurat der og da forbanner jeg alle datamaskiner i hele verden. Jeg har fakturaer opp til taket her, og har derfor ikke tid til å matche. Jeg lærte på den harde måten her om dagen, da den ene purringen etter den andre dukket opp. Monica hadde nemlig ignorert den stadig voksende matchehaugen. Vel, matcher man ikke fakturaene blir heller ikke pengene trukket. Jeg har nok å gjøre i dag, for å si det sånn!

Ellers venter man når man skal på butikken å kjøpe seg en sjokolade. Da står dama foran deg i køen med toppet handlevogn og nekter å slippe deg forbi. Da måtte hun trossalt stått 30 sekunder lenger i kø. Takket være tankegangen hennes må jeg stå 20 minutter ekstra i kø. Det er nesten så sjokoladen ikke blir verdt det – men bare nesten!

I tillegg venter man når man kjører bil (åh, som man venter da), man venter på at venninna di skal bli ferdig på badet så man får dratt ut, man venter på varer man har bestilt på nettet, man venter på uønskede regninger, man venter på lønna si, man venter på at den ene gutten skal ringe, man venter på at bestemora di som går foran deg i trappa skal klare å stable det ene benet foran det andre, man venter på den udugelige kollektivtrafikken, man venter på at favoritt tv-serien skal begynne, man venter og man venter og man venter.. Den eneste JEG ikke trenger å vente på er Teo. Der er det han som må vente på meg – og ikke alltid like tålmodig!

Jeg føler jeg kaster bort for mye tid på å vente. Fra nå av skal jeg presse meg frem, over alt! Så sure damer på butikken; pass dere! Jeg er ikke redd for dere!

2 kommentarer:

Véronique sa...

Dem asfalterte Siggerudveien i går kveld også, og jeg måtte vente i minst 5 minutter før jeg kunne kjøre videre :(
Dem har ikke fått den idéen med å asfaltere på natta når det er veldig lite trafikk :(

Monica Jensen sa...

ja,det er kjedelig å stå sånn og vente :/