torsdag 30. september 2010

Barselpermisjon - slitsomt?

I dag har jeg virkelig fått frisket opp minnene mine om hvor slitsomt det var å gå hjemme i barselpermisjon. Ja, gå hjemme. De dagene vi bare var hjemme hele dagen var jeg på nippet til å bli sinnsyk. Vi var med andre ord stort sett på farten gjennom hele permisjonen, og storkoste oss med det!

I stad ga jeg Teo tre yoghurter på rad i håp om å få noen minutters stillhet. Han maser noe så innmari da. Jeg forstår nå hvorfor mamma ignorerte meg så ofte når jeg ropte på henne da jeg var yngre. "Å? Jeg hørte deg ikke, jeg...", fikk jeg ofte som svar. Hun ha hørt meg. Det var jo ikke akkurat sånn at jeg hvisket! Der og da ble jeg dritsur over at mamma "aldri" hørte meg. Nå er hun derimot tilgitt!
Som mor må man rett og slett bare stenge ute visse ulyder, som for eksempel stemmen til ungen sin. HE HE. Neida, vanligvis er det veldig hyggelig og ikke minst morsomt å høre på alle de rare ordene som kommer ut av lillemann sin munn, men når han skriker MAMMA uten stopp 385 ganger på rad, da har man behov for å ignorere! Så det ble tre yoghurter på rad og jeg tok meg en dusj og latet som jeg sto under et fossefall i Thailand...eller noe... Fossefallet tok derimot en rask slutt da lillemann vrælte "derdig" fra stua! Fint med litt alenetid =)

Da var det bare én ting å gjøre. På med klærne og ut på tur. Han sovnet i det vi kom til butikken (ja,vi har butikk i Tomter.Du får følelsen av at du lever på 50-tallet når du går inn i den,men ja - det er butikk i Tomter), så jeg fikk handlet litt i fred og ro og nå får jeg litt tid til meg selv og ikke minst rydde opp her hjemme. Det ser ut som det har styrtet et fly her!
Her bor forresten vi:
Senere i dag skal jeg besøke Linda, Mathias, Martin og den nyfødte lille gutten deres som kom i går kveld. Jeg gleder meg. Han er utrolig lik sin storebror. Nok en hjemmefødsel ble det. Visstnok en drømmefødsel som var raskt overstått. Herlig! =) Da Mathias ble født fikk jeg være med på fødselen. Det kan du lese om her hvis du vil ;) En stor opplevelse!

Vel, nå får jeg sette på turbofarten! Vaske og lage i stand en sen lunsj før lillemann våkner! Ha en fin torsdag! =)

5 kommentarer:

Véronique sa...

Så moro at hun har født hjemme igjen :) Du får hilse og gratulere henne hvis hun husker meg :)

Julie sa...

Wow, så fint hus! Inngangen så så fin og ren ut :-D

Monica Jensen sa...

veronique: Skal hilse fra deg :) Han er helt nydelig :)

Julie: Ja,jeg er veldig fornøyd med den assa :)

Veronica:o) sa...

Hehe... Det ser ut som du bor i heele det huset ;) Men veldig fint assa :D

Monica Jensen sa...

hehe.. nei,jeg bor bare i 1/4 av det, men det er nok det assa :D 120kvm på 2 stk holder mer enn nok ;)