mandag 13. september 2010

Jentekroppen

Vi jenter har faktisk en del å slite med, vi.. Vi har jo alle disse hormonene innabords, som har selvfølgelig all  skyld hvis vi er i dårlig humør "uten grunn". Vi må gjennom magesmerter en til to ganger i måneden, som gjerne ender opp med et besøk av "tante rød" som man gjerne skulle vært foruten - og er man dette besøket foruten kan det fort vise seg å være krise det også. For å unngå denne "krisen" dytter vi i oss enda flere hormoner, som igjen gir deg vann i kroppen, en sinnsyk matlyst, kviser, bihulebetennelse som følge av alt for mange tårer, og enda dårligere humør. Herregud, vi er tøffe som holder ut spør du meg. Gutta danser seg gjennom livet på en rosa sky i forhold..... ;)

I tillegg må vi passe på oss selv og sørge for at vi for eksempel ikke får kuler i brystene. Det er ingen som passer på det for oss, der må vi rett og slett ha full oversikt selv - i likhet med når det kommer til de fleste andre ting i våres liv. Jeg er ikke flink til å undersøke meg selv, men for et par uker siden kom jeg ved en tilfeldighet over en kul i det ene brystet mitt. Dette tok jeg med ganske stor ro, for det kjentes jo bare ut som en liten fettkul. Etter litt mas fra mamma kom jeg meg omsider til legen. Den er rund som en klinkekule, den gjør ikke vondt, den er hard og den "sitter fast" (som legen sa). Det er ikke en fettkul og det er ikke hovne melkekjertler mest sannsynlig, men hun ba meg ikke bekymre meg, da hun er ganske sikker på at det er en godartet kul. Jeg bekymrer meg ikke stort, for magefølelsen min sier meg at dette ikke er noe - og den har i 99% av tilfellene rett. I løpet av to uker skal jeg få time til ultralyd av brystene, så da får jeg det problemet ute av verden også. Man skal alltid ta sånne kuler på alvor. Heldigvis er det ytterst sjelden at det faktisk er noe farlig, hvertfall når det kommer til jenter på min alder. Betryggende =)

....Og vi jenter lurer på hvorfor vi tenker/bekymrer oss mye? Vel, det er jo en logisk forklaring på det; kroppene våres tester ut grensene våres verre enn en 3år gammel trassunge!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Helt enig! Det er virkelig hardt å være jente ;)

Anonym sa...

Hardt å være jente ja, gutta skulle bare ha visst ;)

Så fint å høre at du har en positiv instilling til det andre, for det kommer til å ordne seg! Alt ordner seg for snille jenter :)