torsdag 7. oktober 2010

Advarsel: Unngå tepper foran vogna!

Jeg har vært med på mange diskusjoner på et babyforum med tema: tepper foran vognåpningen! Mange har ment at dette ikke er farlig, mens jeg har brukt logisk tankegang og forstår at å dekke til åpningen på vogna ikke er bra med tanke på at det ikke kommer inn frisk luft.

I sommer så jeg faktisk en mor som hang et ullpledd foran åpningen på vognen. Vognen sto midt i solsteika på stranda. Det var nesten så jeg gikk bort til henne for å spørre om hun var helt tjukk i huet! Heldigvis gikk det ikke lange tiden før hun faktisk tok til fornuft, tok bort pleddet og plasserte vognen i skyggen. Barnet hennes hadde det nok riktig så trivelig i vognen i noen minutter som en kokt hummer! Huff, jeg grøsser av tanken!

Vel, nå advarer både helsedirektoratet og landsforeningen for uventet barnedød mot teppe over vogna.
"Advarselen er først og fremst rettet mot tykke og tette tepper som kan være direkte farlige. Men også helsetepper kan gjøre det for tett."

Selvom man har gjort det tidligere så er det ingen skam å si at man har lært noe nytt og velge anderledes for neste baby(eller denne babyen om man har baby nå).

1 kommentar:

Hege sa...

ja, dropp teppet foran og husk for all del kattenetting!