onsdag 27. oktober 2010

After - sår i munn

Det Teo har i munn nå kalles visstnok After. Mest sannsynlig er det en virusinfeksjon. Ca 20% av befolkningen vil på et eller annet tidspunkt ha after i løpet av livet sitt, noen sliter mye med det. Det er vanligst hos små barn, og vanligere for kvinner enn for menn.

After starter gjerne med å være ubehagelig, og går gradvis over til smertefullt, før det roer seg etter 10-14 dager. Hurra, vi har noen fine dager å se fram i mot skjønner jeg.. Lille vennen min har ikke spist noe på 3 dager. Eneste jeg får i han er iskald melk, og der må første slurken omtrent tvinges i han før han forstår at det faktisk lindrer litt! Han gråter mye, og er veldig sterkt plaget. Blir det verre nå må vi finne på noe ordentlig lurt! Fastlegen min nevnte en kortisonsalve, men den ville hun ikke skrive ut til meg. Jeg tror kanskje at fastlegen og jeg må ta en aldri så liten prat til...

After kan man for eksempel også få ved bruk av feil tannkrem. Tannleger anbefaler Zendium til små barn (dette har jeg lest meg til nå), for denne tannkremen inneholder ikke blabla (husker ikke hva det heter) som mange andre tannkremer inneholder, som igjen kan fremkalle After. Ganske ironisk at Teo alltid har brukt zendium, men da vi gikk tom for to uker siden kjøpte jeg for første gang Solidox! Jeg angrer!

Neida,ellers lever vi fine dager her i Tomter... Nei, det er ikke helt sant. Dagene er tøffe og nettene er lange! I dag har han glimtet til før det var tid for å legge seg, der vi lekte med biler, "skremte" hverandre og generelt koste oss. Det var godt å se han smile litt. Raseriutbruddene har nemlig vært hyppige de siste dagene (forståelig nok,man blir frustert av å ha det så vondt), og jeg har utallige kloremerker i ansiktet og på halsen. Dette er jo trossalt mamma sin skyld. Det er greit, jeg husker da jeg var liten selv - da var også alt det dumme mamma sin skyld. Men oppi det hele - der mamma er dum - så er også mamma den eneste han vil ha når det er som værst. Da er mamma den eneste som kan blåse på og gjøre det "godt" igjen. Det kjennes godt å være noen sin mamma - Teo sin mamma ♥

7 kommentarer:

Véronique sa...

Nå lærte jeg noe nytt i kveld....jeg har aldri hørt om After sykdommen :(

Håper at det gir seg snart :)

Monica Jensen sa...

After er en forkortelse.. :) Men visstnok veldig vanlig :)

Hanne sa...

Er det smittsomt? Var det legen som sa han har det? Hvis det ikke er smittsomt så kommer Magnus og jeg og hjelper dere til uka!

Line R. sa...

Hei! Datteren min på 6 år har After ganske ofte. Hun bruker kun zendium tannkrem, men hun får After ofte fordet...Jeg har kjøpt noe på apoteket som er reseptfri som heter AftaMed. Er en slagt gele som man tar på selve Aftene i munnen. Det gjør at det går kjappere over, hvertfall her i huset. Etter et par dager er hun myyye bedre:)
Bare et tips fra meg!

Monica Jensen sa...

Hanne: Det er ikke smittsomt :) Men han virker faktisk litt bedre i dag, så jeg har trua på at han er fin igjen når helgen er over :D

Ja,var legen som sa han hadde det, og så googlet jeg det,og jeg ser jo at det er helt likt :)

Line: Tusen takk for tipset! :D

Henriette sa...

Stakkars Teo..
Er veldig plaget med After selv, så jeg vet hvor vondt det er.. Vil han ha is da? Pleier å lindre det også.
Også bør han spise myk, usaltet og ukrydret mat (under anfallene altså.

Klem Henriette.

Monica Jensen sa...

Hei Henriette! :)
Han har hatt helt angst for å få noe som helst i munnen, så har ikke fått gitt han mer enn en skje med vaniljeis. det lindret, men han ville ikke ta mer senere.

Nå er han heldigvis så godt som fin,og han smiler,ler og spiser igjen :) Herlig :)

klem