lørdag 9. oktober 2010

Barnegråt og dårlig dag

Dette har vært en utrolig lang og slitsom dag. Lille luring er ikke helt i slaget, og det har derfor vært minimalt med søvn i natt, kun 15 minutters søvn i dag og masse sutring. Da er det ekstra vanskelig å være alene, for man blir sliten av så mye sutring, og da hadde det vært veldig greit å kunne fått luftet hodet sitt litt i fred og ro mens den andre foreldren tok seg av barnet en liten stund. I stedet har jeg hørt på dette siden 5 i dag tidlig, og jeg har vært på nippet til å "klikke" ved flere anledninger. Den dårlige samvittigheten kommer straks smygende, for han fortjener jo ikke å ha en sint mamma i tillegg til å være i dårlig form!
Vi har dog hatt et par hyggelige stunder i dag. Der vi har ledd og kost oss, og sutret minimalt. Det har gjort dagen litt bedre. For ja, dette har vært den værste dagen jeg har hatt som mamma på veldig veldig lang tid. Jeg er helt skutt nå, og jeg sitter igjen med en følelse av at jeg er "verdens værste mamma" - noe jeg selvfølgelig vet at jeg ikke er. Men det er lett å få sånne tanker når man er sliten og trøtt, og når man i tillegg føler man har oppført seg litt urettferdig i løpet av dagen!

Vel, vi har hatt et par fine timer i skogen i dag da. Plukket kongler, løpt om kapp, klappet hunder og kastet pinner. Det var godt å komme seg ut litt, for oss begge to, få klarnet hodet og fått litt frisk luft. Da hadde jeg stort sett en blid gutt med på tur, og så lenge han er fornøyd er jeg fornøyd. Så det var bare stas, faktisk. Det var vel strengt talt det som reddet dagen vår,for å si det sånn =)
Nå har jeg sunget lillemann i søvn. Han er den eneste i hele verden som faktisk liker å høre meg synge. Nå ligger han der, så fredfull og god - verdens beste. Håper han sover godt i natt, og at han er i bedre form i morgen. Kvelden min skal tilbringes alene på sofaen. Hei og hopp!

Ingen kommentarer: