lørdag 9. oktober 2010

Menn er fra mars og kvinner er fra venus

Mars og Venus er en fin, og ikke minst ekte film, som viser hvor vanlig samlivsproblemer faktisk er. Den forteller også enkelt og greit hvordan mannen tenker og hvordan kvinnen tenker. Alle par burde faktisk se på den sammen, ta det til seg og forhåpentligvis lære litt. For ja, det dem sier om tankegangen til både mannen og kvinnen er faktisk sant!

Denne filmen går på tv2 nå, og jeg klarer ikke å legge meg. Jeg har en morgenfugl i hus, så jeg vet det er dumt av meg å sitte oppe nå - men samtidig så er det så vanskelig å legge seg når man først har begynt å se på en film. Jeg kjenner meg selv igjen i mye i denne filmen. Problemer som Eirik og jeg møtte på når vi var sammen. Problemer jeg velger å tro de fleste par møter på fra tid til annen.

Livet er ingen dans på roser, og med barn inn i bildet kan det fort bli litt ekstra frustrasjon. Dette kommer gjerne av lite søvn, lite alenetid og ikke minst lite kjærestetid. Forholdet står ofte ikke høyest på lista som nybakte foreldre. Jeg husker selv godt tilbake på da ting begynte å "skurre". Tiden da Eirik savnet sårt en kjæreste, mens jeg hadde nok med å kose med en liten kolikkbaby, og da babyen vår endelig sov hadde jeg behov for å sitte der. Ikke dulle, ikke kose, ikke gi av meg selv i det hele tatt. Bare være. Etterhvert orket ikke Eirik lenger sitte der på vent, så han forsvant inn i sin egen lille boble. Da plutselig savnet jeg en kjæreste.. Og så var vi inni den onde sirkelen som var vanskelig å komme ut av.. Den onde sirkelen vi lovte at vi ikke skulle havne i. Vel, vi havnet der uten i det hele tatt å se det selv. Nå i ettertid ser vi det veldig godt, vi vet når problemene startet og hvorfor. Vi vet hva vi burde gjort anderledes, og vi vet hva vi prioriterte feil. Det er greit å være etterpåklok ;)

Det er kanskje litt rart å si, men det er godt å vite at vi ikke er de eneste som ikke fikk det til å fungere. Så langt derifra. Den dag i dag blir vel heller folk overrasket om du faktisk får det til å fungere. Sprøtt. Tenk hvordan verden har forandret seg. Er det fordi folk kjemper for lite eller er det fordi folk har større behov for å være lykkelig? Da snakker jeg om helhjertet tversigjennom lykkelig, ikke halvhjerta..

Èn ting vi derimot klarer ypperlig er å være venner. Ikke halvhjerta, men helhjerta. Han er en av mine beste venner, og det er deilig å tenke på - spesielt med tanke på Teo. Han fortjener det! Håper det er et vennskap vi klarer å beholde. Man vet jo aldri hva fremtiden bringer. Vennskapet kan gå over til kjærlighet igjen, eller så kan vennskapet gå over. Det vet man aldri - og det er kanskje like så greit å ikke vite. Ta en dag av gangen og leve i nuet. Det er noe jeg har lært meg etter jeg ble mor; å leve i nuet!

God natt ♥

Ingen kommentarer: