onsdag 17. november 2010

O' jul med din glede

Her sitter jeg, godt plantet på ræva. Det er kaos i leiligheten, det er overfylt med søppel på terrassen, og det er seige gulv. De som kjenner meg vet at jeg får angst av sånt. I dag er den store vaskedagen (jada,jeg vasker sånn ca hver dag, men i dag skal alt vaskes!). Jeg gruer meg!

Etter at jeg leverte Teo i barnehagen dro jeg til Ski for å ordne et par ting. Da fristet det egentlig mest å bli igjen i Ski, for da slapp jeg å dra hjem til dette rotet her. Jeg tok fort til fornuft, og det var da enda godt, for det er jo så mye fin julepynt i butikkene nå. Store fine nisser er å finne overalt. Jeg vil ha dem alle sammen. Lommeboken min vil derimot ikke at jeg skal ha noen av dem - hvertfall ikke i dag. Et par av dem hadde kledd å stå foran peisen min....
Dette blir en anderledes jul. Første julen "uten Eirik" på 5 år. Han kommer jo til å være en del med oss da,og vi skal også feire julaften sammen, men dere skjønner hva jeg mener. Jeg gleder meg masse til desembermåned. Handle inn gaver, pynte til jul, se alt det koselige på TV'n, kjenne på den gode stemningen - og ikke minst til all maten. Nam. Men jeg gruer meg litt også, fordi det blir anderledes, det blir jo ikke helt sånn som før...

Jeg skal ikke legge skjul på at jeg er en elendig kokk (mest fordi det ikke interesserer meg). I desember var det alltid Eirik som disket i stand deilige frokoster med levende lys og julemusikk. Det var han som lagde pinnekjøtt-middag. Det var han som ordnet med gløgg og stilte opp på pepperkakebaking. Og ikke minst; det var han som fikk satt på plass juletreet! Det var mye takket være han at jeg kom i julestemning. Der og da tok jeg det nok litt for gitt. Tror de fleste har lett for å ta hverandre litt for gitt. Ikke bra!
Vel, 2 uker igjen, så kan huset pyntes. Jeg gleder meg. Her skal det være jul i hele desember!! =)
Noen flere som gleder seg til å pynte litt...?

Æsj, jeg får begynne å vaske jeg... Det er jo også noe som må gjøres - selv i jula!

5 kommentarer:

Monica sa...

O jul med din glede ja :D Gleder meg sykt til jul selv!! Allerede kasta innpå pepperkaker, julebrus, julepølse og sylte! NAM!!
Enda mer spennende å pynte til jul om ett par uker! :) :)

Mye Eirik i innlegget ditt..? Skjønner det blir rart med jul uten tho. HVertfall etter såpass mange år!

Men tipper det blir en like bra jul alikevel!! :D

Monica Jensen sa...

Ja,er mye å glede seg over i jula! Jeg begynner 1 desember, frem til da holder jeg unna alt sånt - redd julestemningen går over innen julaften om jeg begynner for tidlig ;)

Ja, er en del Eirik i innlegget. Han betyr jo mye for meg, som en venn. Veldig glad vi er så gode venner, er akkurat sånn jeg liker å ha det. Vil ikke hatt han noe mer eller mindre enn det akkurat nå :) Men er jo sant det jeg skriver, han var flink til sånne ting - men jula kommer jo til å bli helt fantastisk for det. Nå må jeg bare være flink til disse tingene i stedet. Teo skal få en herlig jul :)

Klem

Anonym sa...

Gud, så flittig du er med vaskingen!

Myye fint ute i butikkene nå, ja! Skal ta meg en handletur når jeg er ferdig med eksamen, for vi har nesten ikke julepynt igjen.. :o

Vi får inspirere hverandre litt med den matlagingen, så kanskje vi blir superkokker etterhvert begge to, haha!

Ha en fin dag, Monica!

*klem*

Monica Jensen sa...

HE HE, veeel.... må huske på at jeg har ikke så vanvittig mye å bedrive dagene mine med for tiden ;)

Ja,det må vi absolutt gjøre. Håper jeg en dag LIKER å lage mat! :)

stor klem

Anonym sa...

Jul er et hærlig høytid ja :) her i huset pynter vi jul fra 1. advent. =) en 2- og ei 4- åring i huset blir nok kjempe kos me hvitjuletre hele desemberen ja :D weeeee... :)