tirsdag 2. november 2010

Smokkeavvenning

Jeg har hele tiden sett for meg at når Teo nærmer seg 3års alderen er det på tide å tenke på smokkeavvenning. Da begynner han å bli såpass stor at det er på tide å klare seg uten smokken. Jeg har grudd meg til det, for jeg har sett for meg at det blir litt av en kamp. Han har trossalt vært utrolig avhengig av den fra dag to!
Nå har derimot den utrolig flinke, store lille gutten min sluttet med smokken helt av seg selv. Både på dagtid og på natten. Hjemme og i barnehagen. Jeg er så utrolig stolt av han!

Da han var syk forrige uke klarte han ikke å sutte på smokken. Det gjorde vondt. Da han ble bedre ga både Eirik og jeg han smokken, men han ville ikke ha den. Han har bare dyttet den bort. Kanskje han forbinder den med smerten han hadde forrige uke. Nå sovner han fint uten den, sover natten igjennom uten den, og i dag hadde han første dag i barnehagen uten den. Ikke én gang hadde han vist interesse for å få den, og han sovnet greit uten den. Vips, så var gutten min smokkefri, rett før 2års dagen sin. Jeg er imponert, og ikke minst overrasket!

Er det rart av meg å si at en bitteliten del av meg synes det er litt trist..? Det hadde jeg aldri trodd, men lille babyen min er plutselig blitt en stor gutt. Han var så søt og babyaktig(?) der han lå og sov søtt mens smokken gikk opp og ned i takt med suttelydene. HE HE. Vel, han vokser til, og bra er det - jeg synes det er så fantastisk å se han utvikle seg, lære nye ting og se hvor utrolig omsorgsfull han er - både mot foreldrene sine, vennene sine og ikke minst små bebiser. Han er så utrolig god! Skatten min! ♥

1 kommentar:

Anonym sa...

Så flink han er! :)
Og så heldig du er som slapp unna smokkeavvenning på "vanlig" vis *ler*
Her ble vi kvitt smokken forrige mnd, og det hender enda at han er i overkant irritert på Kaptein Sabeltann ( han som fikk smokkene, hehe!)