tirsdag 7. desember 2010

En søvnløs natt

Før jeg ble mor hadde jeg virkelig ingen anelse om hva lite søvn betydde, og hvor sliten man faktisk kan bli. Jeg var klar over at det ikke var en dans på roser, men den optimistiske siden av meg bestilte en sovebaby. I tillegg til en sovebaby bestilte jeg en drømmefødsel, som hvertfall ikke skulle innebære en stjernekikker (en baby med ansiktet/nesa vendt oppover i stedet for nedover), sugekopp og mange timer i et smertehelvete. Nuvel... Jeg jinxa det godt for å si det sånn, for det jeg hadde sagt ordrett at ikke skulle skje, skjedde - alt sammen. Merkelig det der.. Noen liker å teste meg ;)
(Heldigvis er det verdt det, samme hvor mange prøvelser man møter på på veien!♥)

Vel, det har vært mange dårlige perioder når det kommer til søvn i løpet av de to årene Teo har levd. Vi har vært strenge på rutiner og på mange måter mener jeg vi har gjort alt "etter boka", men det har ikke hjulpet så mye på søvnen for det. Jeg trodde virkelig at ting kom til å være 100% i orden når han rundet 2 år, men der tok jeg også feil (kanskje det var litt naivt å tro det?). Jeg skal jo ikke klage for mye, for stort sett våkner han ikke mer enn én gang i løpet av natten nå og da sovner han som regel fort igjen. I natt derimot........
I natt våknet han i fire tiden. Sto i senga og hylte for full hals. Han nektet å sove i sin egen seng. Jeg la han hos meg. Sovnet han? Næh.. Hver gang jeg åpnet øynene lå han der og sa "hei mamma" med et lurt smil om munn. Jeg duppet av innimellom,men da våknet jeg enten av at han koste med håret mitt, pelte meg i ansiktet eller klatret på meg/satte seg på hodet mitt. Da klokken bikket 7 fikk jeg nok, og han ble lagt i senga si med streng beskjed om å sove! Igjen var det i gang med hylingen. Jeg la puta over hodet og ignorerte, noe annet orket jeg ikke. Etter en liten stund kom han tuslende inn på rommet mitt, med dyna i den ene hånden og puta i den andre. "Hei mamma!"  Med andre ord; han har lært seg noe nytt - å klatre ut av senga. Flaks! ;)
Da var heldigvis han trøtt, så han sovnet ved siden av meg og vi sov til halv 11. Hurra!! Vi har derfor hatt en hjemmedag. Handlet inn litt julegaver og andre småting på senteret, besøkt Hanne, Milla, Magnus og Martin i noen timer, og nå har luringen blitt lagt for kvelden. Nå har han endelig sovnet, etter å ha ropt søte ting som smelter hjertet mitt helt: "Jeg elsker deg mamma. Sov godt. Natta" hundrevis med ganger på rad. Jada, han vet hvordan han skal sjarmere sin mor ;)
Jaja, det var et evig langt innlegg om natten vår og søvn. Interessant? Regner med at jeg ikke er den eneste mammaen som har sovet lite i natt! 
Nå skal jeg pakke inn litt gaver og slappe av!

Jeg møtte forresten en veldig søt jente/dame i dag som sa til Teo "deg har jeg sett mange bilder av,for jeg leser nemlig bloggen til mamman din!" Hihi. Jeg blir like overrasket hver gang noen jeg ikke kjenner forteller meg at de titter innom her, samtidig som jeg synes det er veldig hyggelig. Av og til glemmer jeg at det ikke bare er de som står meg nærmest som titter innom her.. =)

Ha en fiiiiin kveld, folkens!! ♥

4 kommentarer:

Anonym sa...

Heisann;)
Ville bare si at du har en utrolig fin blogg, og en nydelig unge :) Han ligner veldig på søskenbarnet mitt, og det er jo koselig :D

Men anyways ville bare gi en liten hilsen og ett komplemang på veien :)

Håper dere får en fin dag videre, og lykke ti med søvnen :P

Monica Jensen sa...

HEI=)
For en utrolig koselig kommentar <3 Tusen takk!! =)

Er enig med deg, han er nydelig. HE HE =)

Ha en kjempefin kveld du også =)

Anonym sa...

Nydeli unge!! Å æ kjenner mæ utroli godt ijænn,har en liten en på 9 månder som ikke e så kjempe flink å sove å når han våkner å finner mamman sinvesia av sæ e d vist utroli gøy å sitte på hodet hennes eller gi ho en liten dask mens han roper av fryd :D herlig!! ;D

Ina

Monica Jensen sa...

Tusen takk - enig :D

Godt å høre at det er flere som sliter med søvnen. HAHA. vi får trøste oss med at om 15år må vi mest sannsynlig draaa dem ut av senga ;)

ha en fin dag!