søndag 9. januar 2011

Jeg skrev en gang et innlegg...

Nå har det seg sånn at jeg har 65 stykker som følger denne bloggen (tusen takk). Det vil si at de får en automatisk update når jeg oppdaterer, der de kan se begynnelsen av blogginnlegget. Her en dag skrev jeg et innlegg som het "mislykka". Rett etterpå slettet jeg det, for jeg kan få litt angst etter jeg har postet visse tanker... Nå har det derimot dukket opp et par kommentarer om at jeg må poste det innlegget på nytt. Vel, det eksisterer ikke lenger!

Jeg kan prøve å fortelle dere litt av mine tanker rundt det innlegget. Nå om dagen føler jeg meg mislykka. Hva slags forbilde er jeg for sønnen min?! Jeg som verken har utdannelse eller jobb. Jeg som bruker dagene mine til ingen verdens ting...?

I starten da jeg ble arbeidsledig tok jeg det ganske lett. Jeg regnet med at innen 2011 dukket opp hadde jeg fått ny jobb. Jeg har søkt på alt som kan passe meg, men ikke fått noe napp. Jeg har visse begrensninger noen kanskje glemmer, på grunn av at jeg er alene med Teo. Jeg kan ikke jobbe kveldstid(kun torsdager) og jeg kan ikke jobbe for langt unna. Da sier det seg selv at markedet begrenser seg betraktelig!

Utdannelse? Ja, jeg kjenner på det at en utdannelse hadde ikke vært feil å ha. Jeg skulle gjerne utdannet meg nå. Problemet er at da er jeg nødt til å selge leiligheten og rive Teo bort fra det trygge livet sitt i Tomter. Ja, alenemødre får en del penger så de skal ha råd til å utdanne seg, men de får fortsatt ikke masse penger. De får mer enn en vanlig student. Jeg hadde hvertfall ikke fått ting til å gå rundt... Leiligheten min er en kjempeinvestering. En investering jeg ikke er klar for å gi slipp på med det første, i og med at hele Tomter bygges ut nå. Bare det siste året har den steget flere hundretusen i verdi..

Sånn, jeg trengte bare å plassere et par tanker jeg sliter med om dagen. Tanken om at jeg selv er mislykket(og jeg er ikke ute etter medlidenhet ved dette innlegget,bare så det er understreket)! Eneste området jeg vet at jeg ikke har mislykket er når det kommer til rollen som mor - og det er vel strengt talt det viktigste! Det ordner seg nok. I morgen skal NAV kontaktes angående kurs (som de så motvillig vil gi fra seg). Er jo lov å håpe at de overrasker! Jeg kan i hvertfall ikke fortsette sånn som dette lenger!

30 kommentarer:

Veronica:o) sa...

De som følger bloggen har mulighet til og lese alle innlegg etterpå, selvom det er slettet... Litt synd det er sånn egentlig, hvis de som har postet det, virkelig vil ha det helt fjernet..

Anonym sa...

Jobber du ikke på Siggerud lenger? hvorfor?

Monica Jensen sa...

Det var bare vikariat!

Hege sa...

Synes du virker som en supermamma som gjør alt for gutten din jeg.. Fortsett med det du, så dukker det opp en jobb som passer for deg etterhvert. I mellomtida; kos deg og nyt dagene med gutten din:) lykke til!

Monica Jensen sa...

Tusen takk, de ordene satte jeg utrolig stor pris på :)

Véronique sa...

Jeg har kommet inn på kontorfag og sekretærkurs (via NAV) og jeg trives kjempe godt :)

Det kommer (til å ordne seg for deg skal du se :)

Jeg vet akkurat hvordan du har det selv om jeg/vi har ikke noe barn. Vi er 2 stk som er uten jobb, og har det ganske tøft om dagen :(

Véronique sa...

Stooooooooooooooooooor klem til deg Monica :)

Anonym sa...

Kanskje du burde tenkt på å ta en utdannelse før du fikk barn med en mann som du tydeligvis ikke passet så godt sammen med likevel..

Det er derfor utdannede mennekser venter med å få barn, de er klokere!

Anonym sa...

*stor klem*
Det var ikke meningen at du skulle føle at du måtte forklare deg av den kommentaren altså..

Skjønner godt at det sliter på, er så mye som skal passe etter at man har fått barn. Krysser fingre og tær for at drømmejobben dukker opp snart :)

Anonym sa...

Og anonym rett over her; Hva faen?! Hørt om evne til å sette seg inn i andres situasjon? hørt om empati? og ikke minst folkeskikk?

Monica Jensen sa...

Og på grunn av den kommentaren der beviste i hvertfall du at du ikke er spesielt klok!

Monica Jensen sa...

Veronique: Det høres ut som noe for meg. Dessverre er det forskjellig type kurs hos Nav Ski enn hos Nav hobøl. Får ta en prat med dem i morgen. Noe bør de vel ha å tilby meg?!
Får du dagpenger ved siden av kurs?
Stor klem tilbake :)

Tonje: Det går fint :) Ja, det er mye som skal passe, og man får en del begrensninger. Man må legge opp livet etter de små, men jeg finner nok en løsning som passer for meg/oss! :)

Monica Jensen sa...

Håper det snart ordner seg for dere også, Veronique! :)

Tøff som er anonym sa...

Artig at det er skrivefeil i en kommentar til en som prøver å fortelle deg at de er klokere.. Da vet man at det er en som bare skal slenge dritt for å slenge dritt.. Du trøste deg med at det er en stor taper som helt sikkert ikke har utrettet noen ting her i livet.

Monica Jensen sa...

Jeg hever meg over kommentaren til "anonym". Han/hun vet overhodet ikke hva h*n prater om!

Anonym sa...

Herregud, den kommentaren om å ikke være klok pga utdannelse kom fra min IP-adresse, og jeg beklager så mye..

Mac'n stod oppe på din blogg i stuen, og duste kompisen til samboeren min skulle være festlig..

Beklager igjen, uffamei..

Jeg har vært fast følger av bloggen din lenge og syns du gjør en fantastisk jobb..
Og være mamma er den største og vanskligste jobben av de alle, og du gjør det med glans!

ina sa...

Monica! Fast følger av bloggen din å synes du er helt fantastisk! Du å Teo lyser opp min dag ganske ofte, kjekkt å se noen som er i tilnermet samme situasjon som meg :) Jeg å min samboer er begge uten utdannelse.. men har noen fine minste betalte jobber ;) Så i år leier vi ut huset vårt å flytter vekk for å gå på skole. tungt å vanskelig valg,men vi er to.. Kan du ikke gå noe desentralisert? Å høre me nav om di kan hjelpe deg så du kommer deg i skole? Sjekk alle muligheter å dobbelsjekk,hos nav får man ingen ting "gratis". Lykke til å stooor klem!!

Ina

Monica Jensen sa...

Anonym: Ikke din feil, så du trenger ikke beklage :) takk for fine ord! *klem*

Ina: Tusen takk for en hyggelig kommentar! :) Må høre med NAV. Prøve å dra noe ut av dem. De er ikke mye hjelpsomme her gitt :( Så spennende at dere pakker sammen og flytter pga skole. Blir sikkert et kjempefint,og ikke minst lærerikt år :)

Anonym sa...

takk for det, og beklager igjen..

det gikk en kule varmt hjemme etterpå kan du si..

klem :)

Monica Jensen sa...

Det går fint, så ikke tenk på det :) klem tilbake :)

Véronique sa...

Siden du tilhører Akershus, så har du muligheten til å gå på regnskap-/kontorfagkurs eller andre kurs:)

Gå på NAV sine sider, trykk på "lokal informasjon", velg "Akershus", trykk på "kvalifiserende og kompetansegivende kurs". Der får du en oversikt over alle kursene NAV tilbyr i Akershus....noen av dem er i Oslo (som jeg er på nå).

Hvis du har en saksbehandler be h*n å melde deg på et kurs du er interessert i :)

Det ordner seg nok for deg skal du se :)

Jeg går på individstønad/kurspenger siden jeg ikke får dagpenger lenger.

Du kommer til å få barnestønad i tillegg pga Teo, og barnehageregningen blir dekt (ikke 100% sikker).

Klem!

Monica Jensen sa...

JEg hører til østfold jeg vettu :(

Men jeg kan jo gå inn å se om de har noen passende kurs her. Spurte faktisk på NAV om de hadde en oversikt over kurs på nettet. "Nei", fikk jeg til svar da - de sa at jeg måtte bare komme innom dem,og hadde de noe passende kurs akkurat da så kunne jeg kanskje få være med på det.... Snakk om å være hjelpsomme! Grr!

Men tusen takk, skal ta meg en titt inne på siden deres jeg :D

Monica Jensen sa...

Ingen kurs å tilby i Østfold =( Tror du det er noen mulighet for at jeg kan få kurs som hører til akershus? Kunne tenke meg kontorfag og sekretær-kurs. Går fra slutten av januar til september!

Kan jeg spørre hvor mye du ca får utbetalt i kurspenger...? :S

Håper det er noe mulighet for at jeg kan ta kurs i akershus på tross av at jeg bor i østfold =(

Véronique sa...

Jeg trodde at Tomter tilhørte Akershus og ikke Østfold....

Jeg får 3580,- (inkl.reisepenger) hver 14.dag.

Jeg er på kurset fra kl.09 til kl.15 man-fred. Det er på Carl Berners plass.

Monica Jensen sa...

Nei, dessverre hører det til østfold... :(

Oi,det var ikke mye å skryte av! Var det det samme du fikk i dagpenger?

9 - 15 fungerer fint for meg. Da rekker jeg både å levere og hente i barnehagen, på tross av at det er i byen! :)

Véronique sa...

Jeg fikk mye mer når jeg gikk på dagpenger.

Jeg håper at det er en snill saksbehandler som kan melde deg på det kurset.

*krysser fingra*

Monica Jensen sa...

æsj,det er alt for lite penger for meg i måneden =(

Véronique sa...

Jeg skal sjekke når jeg kommer hjem hvor mye man får i tillegg når man har barn. Det står i papirene mine fra NAV.

Véronique sa...

Jeg fant ikke hvor man får i barnetillegg når man går på kurs.

Har du fått snakket med NAV?

Anonym sa...

Trenger du jobbe har jeg hørt at det finnes en ledig stilling på Ica Siggerud.