søndag 16. januar 2011

Kampen om plasthansken!

Teo er sånn bittelittegrann besatt av plasthansker om dagen. Har fortalt litt om det før. Han skal jo helst sove med disse plasthanskene. De fleste kvelder klarer jeg å lure de unna på en eller annen måte. Noe jeg også trodde jeg klarte i går (?), men da jeg tittet innom han før jeg skulle sove lå han jaggu der med plasthansken på seg. Han sin lille bløte hånd så jeg for meg som superklam og skrukkete.. Ja, jeg gjorde faktisk det. Så det var da prosjekt "Av med plasthanske" begynte!

Først tenkte jeg jo at dette var lett som en plett. Så jeg gikk for den letteste løsningen (trodde jeg), å rett og slett bare ta av han plasthansken. Jeg fikk dratt den av, og opp spratt en 2 åring som så vill ut i blikket. "Haaase", ropte han. Jeg turte rett og slett ikke annet enn å gi tilbake plasthansken. 2 sekunder etter var han helt borte igjen. Jeg har en følelse av at han mer eller mindre var i søvne da han spratt opp i sengen..

Andre foreldre hadde kanskje gitt seg her, men det var da jeg følte meg nesten besatt etter å få tatt av han den hansken. Jeg skulle få den av, om det så var det siste jeg gjorde. Jeg sto og funderte litt over hvordan jeg skulle få det til. Til slutt prøvde jeg forsiktig å lirke den av. Han la seg fort oppå armen sin, og voktet plasthansken som om den skulle vært skattekartet til Grusome Gabriels skatt. Jeg ventet litt til, og da sa jeg i en rolig stemme, som om jeg ikke pønsket på nooooenting: "mamma skal bare snu litt på deg, vennen", i samme slengen prøvde jeg tilfeldigvis å ta hansken... Det funket ikke det heller, foråsiresånn!

Til slutt fikk jeg den av. Jeg bestakk han med vann. "Jeg får hansken, du får vann". Kul mor? Yes!

Da kampen om plasthansken var vel overstått var klokken nærmere halv ett på natten, og jeg hadde en lys våken 2 åring i hus. I ettertid har jeg vel konkludert med at det var en tap/tap-situasjon, selvom jeg vet at jeg hadde ikke droppet å ta bort plasthansken om jeg kunne gjort det hele igjen. Trossalt!

Nå sitter lille luringen, med plasthansken på seg, å lager havregryn i lekekjelene sine på kjøkkengulvet. Det er lov å grise så lenge mamma får litt tid til å blogge.

Der kom han løpende ja,med den ene plastfingern oppi nesa. Den er så fin den derre plasthansken!

7 kommentarer:

Hanne sa...

HAHA! HEERLIG!

Véronique sa...

Hahahha.....herlig Teo!!!!!

Ha en fin dag!

Isabelle sa...

Haha! Jeg ser det skikkelig for meg. Det er SÅ typisk deg!

julie sa...

hahahah....jeg lo så jeg grein når jeg leste dette:D:D herlige teo. jeg ser han for meg:D gurri jeg lo ass:P

Camilla sa...

Hahaha,ser det for meg!
Synes du skriver mer og mer morsomt! Sitter ofte å ler, når jeg leser :)
Vi sees til fredag!

Benedicte fra "Skolelyst" sa...

Hei. Jeg fant deg nominert hos Foreldremanualen. Det var bra, for jeg likt godt denne bloggen. din.
Lykke til.
Ha en fin kveld.

Monica Jensen sa...

Tusen takk, Benedicte. Det var hyggelig å lese :) Ha en fin kveld du også :)

Bra dere ler, jenter - jeg gjorde det i går natt jeg også. Makan til knot, også pga en plasthanske da!!