onsdag 12. januar 2011

Sjalusi

Da jeg var yngre husker jeg faktisk at jeg tenkte en del over hvordan det kom til å bli når jeg fikk egne barn som skulle gå i barnehage. En barnehage der barna mine ville tilbringe mer tid med de ansatte enn med meg selv. Jeg var redd jeg kom til å bli rett og slett sjalu på de ansatte i barnehagen.
Da jeg for noen år siden jobbet i barnehage selv opplevde jeg det at flere barn knyttet seg veldig til meg. Den ene lille gutten kalte meg til og med for mamma, siden jeg het det samme som mammaen hans. Var nok vanskelig å skille på akkurat det, for han forbandt jo navnet Monica med mamma. Jeg husker jeg selv tenkte at mammaen hans må jo synes at det er forferdelig sårt. Hun må jo bli sjalu....?

Nå, da jeg er i den situasjonen selv, har jeg lært mye. Jeg har lært at når barna knytter seg til ansatte i barnehagen blir du langt fra sjalu, du blir bare glad. Glad over at sønnen din er såpass trygg på noen andre til å vise dem den kjærligheten du så ofte får se selv her hjemme. På grunn av at jeg ser at Teo er glad i de ansatte i barnehagen han går i, vet jeg også at han har det bra der. Jeg bekymrer meg derfor ikke for han når han er i barnehagen og jeg har heller ikke dårlig samvittighet (hvertfall ikke så ofte=)). Det er en god følelse, det å vite at han tilbringer dagene sine med mennesker som betyr noe for han, som han kan være seg selv med. Jeg husker veldig godt at jeg ikke følte det sånn selv når jeg gikk i barnehagen, og det var nok også hovedgrunnen til at jeg ikke trivdes!
Så nå i ettertid forstår jeg at kanskje Monica så på meg som en trygghet i barnehagen der sønnen hennes gikk. Han var forholdsvis ny i barnehagen da jeg startet der, og i begynnelsen var det nok veldig sårt for han å være i barnehagen. Det er jo en uvant situasjon. Det gikk ikke lange tiden før vi to ble kompiser, og så fort han følte seg trygg på en av oss ansatte (som da ble meg i dette tilfellet) slappet han mye mer av og etterhvert fant sin plass! Det var godt å vite at jeg hjalp han litt på vei... Nå har Teo sine egne "barnehagetanter" som hjelper han å finne sin plass og sørger for at han har det bra - det er en god tanke!

Tusen takk! =)

- Jeg har rocket femten minutter i dag, hvor lenge har du rocket??-

Ingen kommentarer: