onsdag 9. februar 2011

"Jeg,JEG!!" -Klare selv-stadiet!

Det er ikke alltid like lett å være 2 år og ha stor lyst til å klare alt selv. Når man ikke engang har kontroll over armer og bein til enhver tid sier det seg selv at visse "hverdagslige" ting kan by på problemer, og litt ekstra jobb for mammaen ;)
De siste dagene har vært litt slitsomme når det kommer til akkurat det. For all del, det er kjempefint at han ønsker å prøve selv, men det tar ofte litt lenger tid - tid man ikke alltid føler man har. Det kan også fort by på en del søl, men det kommer man ikke utenom med småbarn i hus. I går havnet en halvliter med saft utover hele luringen og kjøkkengulvet mitt. Grunnen til det var at han absolutt skulle skru på korken selv på drikkeflaska si. "Jeg, JEG!!!" ropte han når jeg prøvde forsiktig å hjelpe til. Vips mistet han korken på gulvet, og skulle bare bøye seg ned for å plukke den opp - med flaska opp ned. Ja, dermed ble det ekstra mye jobb for mammaen, men det resulterte også i en meget frustrert gutt som tydelig var skuffet over seg selv for at han ikke mestret oppgaven. Fort gjort. Han lærer jo til slutt,og øving gjør mester!

I dag har melk rent langs med lister i et tappert forsøk på å helle melk i drikkeglasset selv og bæsj har endt opp utover gulvet. Kle av og på seg, inkludert bleia, er nemlig noe mammaen hans helst ikke skal hjelpe til med lenger. I dag endte det da med at han reiv av seg bleia og vips havnet den oppned på gulvet. Tja, hva er vel ikke en morgen uten litt bæsj....?
Det går greit nå at han ønsker å prøve selv. Vi har jo ikke så dårlig tid om dagen. Men jeg kan se for meg at det kan koke litt i topplokket mitt når hverdagen innhenter oss og mor plutselig er sent ute til jobb, for eksempel ;) En ting han derimot klarer med glans selv er å ta på yttertøy og sko. At han sto klar i gangen med jakken på seg bakfrem her en dag er jo bare en liten bagatell =) Flink, stor gutt! ♥

Ingen kommentarer: