onsdag 9. februar 2011

Puss,puss - så får du en suss?

Tannpuss har aldri stått øverst på lista her i hus når det kommer til lillemann. Det har vært en daglig kamp, og jeg har helt ærlig grudd meg hver kveld til tannpussen. Det er ikke gøy å holde luringen fast med makt og pusse så kjapt og effektivt du bare kan...

Nå derimot har Karius og Baktus-praten kommet på banen. Tannpuss er plutselig gøy, og det går for seg lekende lett. Jeg får pusset ordentlig og Teo gaper som bare det. Endelig!

Hver kveld forteller jeg at jeg ser Karius på tanna hans og at vi må pusse han bort før han løper til de andre tennene. Teo gaper ivrig. Mens jeg holder på passer jeg som regel på å si noe sånt som "ååå,nå løper'n videre, mamma må fange han" - dermed fortsetter han å gape ivrig. Da tannpussen er over får Teo lov å skylle Karius ned i vasken. Han vinker som regel alltid og sier "hadet Karius". Like stas hver dag. Jeg er så lur! =)

Ellers har det vært mye trim på kveldstid de siste par ukene etter Teo fikk stor seng. Han har vært veldig fristet til å tusle ut av sengen nemlig. Noe annet forventet jeg ikke, men det har jo vært slitsomt mens det har stått på for det. Når jeg legger han for kvelden er jeg nemlig veldig klar for alenetid, og da er det ikke akkurat festlig å bruke de neste timene på å få han til å bli i sengen... Nå derimot har det også snudd. Han har vendt seg mer til stor seng, og det er ikke lenger like spennende å løpe ut av den hundreogførti ganger hver kveld. Når han er lagt blir han i sengen sin, til min store glede. Yes!

Det er så greit med sånne små. Man har jo som regel alltid noen kamper, men det er heldigvis ikke de samme kampene som går igjen og igjen. Nå venter jeg bare spent på neste kamp.... ;)

2 kommentarer:

Maja sa...

Karius og baktus er genialt..hehe..selv om Natascha begynte å gråte første dagen, løp hysterisk til pappa og måtte forsikre seg om at Karius og Baktus var der og da han bekreftet det var det å løpe gråtene på badet for å ta dem bort..Og etterpå var et hade bra til Karius og smilet var godt plassert igjen..hehe..men hos oss varte det i et par mnd så var den brukt opp, men da må du kjøpe elektrisk tannbørste med tegneseriefigurer på, da er det veldig stas!!
=)

Monica Jensen sa...

hehehe..får håpe det varer en stund,ellers får jeg ta tipset ditt om elektrisk tannbørste ja :D

klem