søndag 27. februar 2011

Små ord fra barnemunn

Ordforådet til Teo begynner å bli ganske stort. Han prater som bare det, og gjør seg forstått. Det hender jeg må være tolk å oversette litt for andre, men jeg forstår i det minste alt han sier - og det er vel det viktigste? Man lærer seg jo etterhvert hva ordene betyr - du vet, de ordene som erstatter andre ordentlige ord!

Jeg passer alltid på å uttale ordene slik de faktisk skal uttales. Andre derimot kan synes ordene som kommer ut av Teo sin munn kan være hakket morsommere,og begynner derfor å "herme" etter Teo. Hekkipokki heter faktisk helikopter, og det er fint om min sønn lærer seg det før han blir 17 ;) Det går mye i hekkipokki-snakk om dagen, og her om dagen tok jeg meg selv i og nesten glemme det virkelige navnet på gjenstanden...

Pikk = fisk

Bisse past = sitter fast

Bikkjefar = bestefar

Tass = saft

Hekkipokki = helikopter
 
Ponen = telefonen
 
Bissebusse = strømpebukse
 
Pokke = prompe
 
Pake = Rape
 
Stoooor bæsj = generelt alt som har med bæsj å gjøre (alt besøk får høre om Teo sin store bæsj, foråsiresånn ;))
 
Litt rare uttalelser er ganske normalt. Jeg synes det bare er festlig, for jeg vil tro at sånt går seg til etterhvert. Ungen er ikke eldre enn 2, hva mer kan man forvente =)

Så lenge han kan si Mamma, jeg elsker deg er jeg fornøyd :P

7 kommentarer:

Anonym sa...

De er morsomme i den alderen altså! :) Snuppa mi blir 2 år i april, og det kommer flere og flere ord for hver dag, og hun klarer å sette sammen flere og flere ord.
Det er så morsomt å se utviklingen de har! :)

Monica Jensen sa...

Jeg elsker denne alderen. Synes det bare blir morsommere og morsommere for hver dag som går :D Rart det der - til hver eneste alder har jeg sagt "dette er den beste alderen" - med andre ord har hver alder sin sjarm :D

Anonym sa...

Ja, som du sier, hver alder har sin sjarm! Det er det ingen tvil om! :) Vi kan nok bare glede oss til alt som kommer... ;)

Monica Jensen sa...

Det kan vi nok :D -og grue oss litt! hehe.. hver alder er jo utfordrende på hver sin måte :)

Hild Frøya sa...

Ååå.. Barneord er så herlige.. Jeg har prøvd å ta vare på mange, men etterhvert så kommer det så mye, at man rett og slett ikke klarer å holde styr lenger. heldigvis så har jeg bloggen, slik at jeg kan skrive endel der. Utrolig morsomt å se tilbake på.

Monica Jensen sa...

ja,det kommer mye morsomt ut av den lille munnen hans om dagen :)

Er veldig glad jeg har bloggen jeg også. Mimrer mye for tiden,og da er det morsomt å gå tilbake å lese om hendelser/ting jeg nesten hadde glemt:)

Hild Frøya sa...

SV: det vet jeg faktisk ikke, for jeg har ikke lager dette designet selv.. Men tror du kan lage en knapp selv, som du limer inn som HTML i bunnen av innleggene dine. Da må du gå hit:
https://developers.facebook.com/docs/reference/plugins/like/
og lage en knapp selv, om du skjønner..