onsdag 30. mars 2011

Å forstå ordene - med en liten avsporing

Jeg har jo tidligere nevnt at Teo har blitt så flink til å prate. Han har vært tidlig ute med alt det motoriske, men når det kommer til språket har han hengt litt etter. De siste månedene har det virkelig løsnet og han prater som en foss. Det er veldig morsomt. Selvom ikke alle alltid forstår helt hva han sier...

I går var vi hos mamma. Teo løper bort til mormoren sin, nybadet og fin, og roper: "Teo har fine jokkejokker". Mormor/mamma svarer med: "ehh...åå? hmm...hæ? jaaa...veldig fine..." Da er det greit å ha en tolk i nærheten. Det vil si moi. Det Teo mente å si var at han har fine tottelotter! ;)

Han har sine egne ord på diverse ting. Et par av ordene han bruker som "erstatning" er innmari morsomme. Flere av dem er skrevet ned her.
Under ser dere forresten et bilde av Teo og tante Pettepitte (tante Pernille) fra Tyrkia 2009!
- Avsporing -

Teo er opptatt av kroppsdeler for tiden. Spesielt er han opptatt av den stoore magen sin. Når han kommer til meg og sier "Teo har stoooor mage" pleier jeg alltid å legge til at den er stor OG fin. Den er jo det. Jeg vil at gutten min skal være fornøyd med seg selv. Han er det jo absolutt nå. Ingen tvil. Men jo eldre de blir jo dårligere blir gjerne selvtillitten. Det er ikke gøy å være 11-12 åring med elendig selvtillitt. Been there, done that ;)

Beskrivelsen av meg som 12 åring: reggis, lesebriller, fregner, rødlig hår - og i tillegg veide jeg sånn ca 12kg. Jeg var ikke et glansbilde foråsiresånn! Det er en grunn for at det finnes få bilder av meg fra den tiden. Skolekatalogene er også godt gjemt. Jeg har enda friskt i minnet da klassebildet fra 8'ende klasse ble tatt. Jeg konsentrerte meg hardt for og ikke smile. Dere vet, i den alderen er det teit å smile på klassebildet. Uheldigvis var fotografen hysterisk morsom og jeg brøyt ut i vill latter (den eneste i klassen). Jeg ser passe dum ut på det bildet i grunn....
(Heldigvis er det noe som heter pupper. De kom når jeg rundet 15. Det hjalp.. Haha!)

3 kommentarer:

Véronique sa...

Har han fortsatt dilla på plastikkhansker?

Monica Jensen sa...

Nei,det har roet seg :)

Smykkas sa...

De er så morsomme når de begynner å prate. Som bestemor kjenner jeg meg igjen i det at det har vært ting jeg ikke har forstått.

Rødt hår og fregner, ja. Velkommen i klubben.

Skulle likt å se det bildet du nevner.

Klem