tirsdag 8. mars 2011

Helsenorge, få opp øya!

Nå må helsenorge få opp øya og forstå at kvinner som går på overtid med baby i magen må bli satt i gang før. Her i Norge kan du risikere å gå hele 18 dager over tiden. Det er i mine øyne sinnsykt. Mange mener at de kommer når de er "ferdige". Vel, ikke alle gjør det, noen trenger gjerne litt hjelp på veien.

Da man har passert termin med én uke øker sannsynligheten for at barnet dør i mors liv med ganske mange prosent. Hvorfor ikke sette i gang etter en uke på overtid? Hvorfor skal man ta en sjanse når det kommer til andre menneskers liv? Det er ikke helsepersonellet som må bære med seg sorgen resten av livet om noe går galt med barnet i magen, det er det foreldrene som må.

Jeg er evig takknemlig for at jeg kunne velge å bli satt i gang senest en uke på overtid. Dette burde vært en selvfølge for alle. Jeg merker jeg blir provosert når jeg tenker på dette. Hvor mange små skal dø før helsenorge forstår at det må forandringer til??

Jeg kom over denne bloggen i går. En jente på 21 år mistet nettopp sin nydelige sønn. Mest sannsynlig hadde dette vært unngått om hun hadde blitt satt i gang før. Hun gikk hele 16 dager over termin. Jeg gråt med dem i går. Hulket meg gjennom innlegg på innlegg. Jeg kan bare forestille meg smerten deres. Alle foreldres store skrekk - og det kunne vært unngått!

Hvil i fred Liam Sebastian ♥

6 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg er så enig så enig!! Jg blir så sinna på de som sjangser sånn med det mest dyrebare som finnes for oss foreldre!! I mange andre land er d faktisk lovpålagt å starte fødselen en uke på overtid, folk i Norge er vel såpass oppegående at d burde kunne gå an her oxo!To uker er helt sykt! Babyene blir jo bare større og større OG svakere jo lenger de er der inne.. Aaah jg blir så forbanna!!! Takk for at du tar opp et så viktig tema! Hjertet mitt gråter for disse stakkars foreldrene til Liam Sebastian...

Anonym sa...

Så utrolig trist og meningsløst at noen i det hele tatt skal oppleve å miste sitt eget barn.. :(

Nå var det jo mye fokus på det med å sette i gang fødsler, og hvor stor forskjellen faktisk er i praksis, fra sykehus til sykehus.. alt fra termindato til 3 hele uker etter termin.. Det er jo en del forskning som taler for at igangsetting på termin er bedre enn å gå på overtid, så vi får bare krysse fingrene for at flere sykehus velger å korte ned tiden til overtidssamtalen!

Monica Jensen sa...

Anonym: Det er helt grusomt! Dette er noe jeg virkelig tenker mye på. I familien min har det vært opptil flere dødfødsler (blant annet min lillesøster og min kusine),så jeg vet hvor fort det kan skje - og også at det kan skje de nærmeste/en selv. Snart må dette gjøres noe med,og de må ha lavere terskel for å sette i gang gravide!! :(

Monica Jensen sa...

Tonje: Ja, håper de får opp øynene snart og ser hvilken risiko de utsetter gravide/små barn for snart. Sånn kan de ikke fortsette! Helt grusomt :(

Renate 23 år sa...

Ja det er faen meg helt utrolig! Unnskyld ordbruken her, men blir så provosert! Denne uheldige jenta er faktisk en venninne av en på barsel gruppen min. Og hun er èn av "mange". Tenk at dette skjer i NORGE!

Hild Frøya sa...

Jeg har lest den bloggen jeg også. Det er helt grusomt. Jeg kom over den gjennom en annen nettside. Helt utrolig trist. Jeg tok det opp med JM mi, for jeg gikk 17 dager over tiden sist, og nekter å gjøre det denne gangen. Så jeg sa klart ifra til JM, at om jeg går over tiden, så vil jeg bli satt igang. jeg vil ikke risikere livet til babyen min, fordet helsenorge har helt ville regler or gravide. JM sa at hun forstod meg, så mye mulig dette vil bli tatt opp med sykehuset jeg skal føde på. Håper iallfall det. Heldigvis har jeg ei super JM og en super lege.