mandag 23. mai 2011

Det kan lett bli 62 grader i en bil..

En pappa glemte sin 1 år gamle datter i bilen. Han skulle levere henne i barnehagen, noe han vanligvis ikke pleide å gjøre, og midt i morgenstresset glemte han at hun satt i baksetet. Han dro på jobb. Fem timer senere fant han henne i bilen. Den lille jenta overlevde dessverre ikke!

Tenk at hverdagens stress kan få deg til å glemme ditt eget barn, det kjæreste du har, i en kokende bil. Jeg forstår det ikke. Det skremmer meg. Kan det da skje hvem som helst?

I dette tilfellet tror jeg også mange er uvitende, eller korttenkte. Man ser jo støtt og stadig foreldre som "bare skal inn på butikken..", "bare skal hente eldstemann i barnehagen...", og dermed lar barnet sitt bli sittende igjen i bilen. Greit, de vet de ikke blir lenge borte, men samtidig så gjelder det å tenke litt lenger. Hvis du, på sommerstid, skrur av motoren på bilen din og blir sittende inni bilen tar det kun et par minutter før det begynner å bli ubehagelig å sitte i den bilen. Tenk hvis du måtte blitt sittende der lenger!

Hvis bilen din står i sola, og det er 23 grader på utsiden av bilen, tar det ikke lange tiden før det blir hele 62 grader inni bilen! Ikke glem det! Ikke la barna dine eller dyrene dine bli sittende igjen i en kokende bil. At de sover er ingen unnskyldning. Man vil jo ikke ta noen sjanser, vil man vel?!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Utrolig trist og skremmende på en gang.. Mange som tenker at det går helt fint, vi skal bare en liiiiten tur inn på butikken, men hva hvis noe skjer der inne? Noe som tar fokuset fra at man må skynde seg, det er jo rett og slett kjempe farlig :(

Karen Marie sa...

Denne bloggen er fantastisk nydelig Monica! Takk for uendelig mange timer med koselig lesing <3

Monica Jensen sa...

Tonje:
Fryktelig skremmende, og ufattelig trist! :(
En enkel regel: la aldri barnet sitt alene i bilen på sommerstid!

Karen Marie:
Takk for en utrolig koselig kommentar. Sånne kommentarer gjør det EKSTRA KOS å blogge. Nå ble jeg faktisk veldig glad :)