torsdag 12. mai 2011

Overhodet ikke munnen full av gull..

I dag startet vi like så greit dagen våres rundt klokken fire. Vi liker å ha litt god tid vettu. Tid til å være trøtte, sure og kranglete. Ikke noe er bedre enn en herlig start på dagen! Han sover vanligvis hele natten, så det er jo veldig typisk at han finner det for godt å ville stå opp tidlig når jeg endelig har en jobb å gå til ;)

Når luringen våkner i fire-tiden, kliss våt av tiss, og ser at det er lyst ute (greit at det straks er sommer, men må den sola stå opp så sinnsykt tidlig?!) vil han selvsagt stå opp. Det hjelper ikke at jeg skifter på han og sier at det er natta. Han får ikke sove, uansett hvor mye mammaen hans gjerne vil. Jeg trenger søvn, ellers blir jeg grinete. Grinete er rette ordet for humøret mitt i natt. Det tok ikke lange tiden før Teo også ble grinete. Akk, som vi kosa oss!

Når klokken bikket halv syv, altså 2,5 time senere, uten ett eneste sekund ekstra på øyet sto vi opp. Jeg hoppet ikke med glede ut av sengen. Luringen derimot var i ekstase. Så kom vi til påkledningen.... Teo ville helst gå naken, men jeg føler ikke at det passer seg i barnehagen. Da vokste hornene mine. Nok var nok. De klærne skulle på. I farten klarte jeg å lire av meg en glose. En glose min kjære sønn passet på å repetere et par ganger før vi kom fram til barnehagen.. Bra jobba, Monica!

Vi kom til barnehagen, som venner. Man må jo alltid bli venner før man går hvert til sitt. Vi susset og jeg dro videre til jobb. På jobb ble jeg møtt av verdens gladeste hund, som har meg som sin nye bestevenn (jeg er matmor her vettu), og en kopp kaffe. Dagen ble bedre!

Sove får man gjøre når man blir gammel :)

2 kommentarer:

Renate sa...

Det finnes ikke den mamma som ikke klarer holde munn, konstant. Sånn er det bare ;) Vi er da kun mennesker. Når det gjelder å stå opp tidlig så er heller ikke det ukjent her. Det hjelper heller ikke å evt legge ungen senere på kvelden, for hun våkner til samme tidspunkt uansett.

Forskjellen er kun. hvis hun legges tidlig - står opp uthvilt og i godt humør.
Hvis hun legges sent - står opp like tidlig bare IKKE uthvilt og dårlig humør.

Andersen sa...

sove kan man gjøre når man blir gammel er en strofe du ikke lirer av deg for ofte.. Hahaha