torsdag 26. mai 2011

Treige mennesker

Jeg er generelt en veldig utålmodig person. Som oftest ser jeg på det som en positiv ting, mens i visse tilfeller heller det nok mer på den negative siden. Spesielt for meg, som dunker i rattet og skriker "få huet ut av ræva" til personen i bilen foran meg. Jeg vil ikke kalle meg aggresiv i trafikken, men jeg kjenner jeg blir en smule irritert når vedkommende i bilen foran meg finner ut at han plutselig vant all tid i verden i lotto..

Vi kan jo ta dagens kjøretur til jobb som et eksempel. Jeg vet akkurat hvor lang tid jeg bruker til jobb fra start til slutt, og har derfor lagt opp tiden min deretter. Det er ikke mange biler ute i trafikken i 9-tiden på morgenen, derfor ligger det ikke i min plan at jeg kan møte på sirupmennesker på min vei. Så feil kan man ta...

Foran meg hadde jeg en liten pick-up lignende bil. Det var ikke vanskelig å se at sjåføren konsentrerte seg mest om å prate med de andre menneskene i bilen framfor å kjøre. Han overså det ene 80-skiltet etter det andre, og jeg hadde mest lyst til å bulke litt forsiktig i han, bare sånn for å hinte litt. Men for all del, jeg har selvkontroll, så det ble med tanken! Da han endeliiiig fant det for godt å svinge av veien kunne jeg puste lettet ut å vite at all irritasjon var ute av bildet...
....Helt til jeg skulle opp bakkene mot Nesodden og en trailer (!) finner ut at han skal samme vei som meg, foran meg. Du kan kanskje se for deg en trailer opp en bratt bakke? Det går ikke fort. Hadde jeg gått baklengs opp bakken hadde jeg trolig kommet før han. Det er da trikset "sett på høy musikk og tenk happy thoughts" gjelder. I 9 av 10 tilfeller fungerer det. I dag var det heldigvis en av disse ni gangene.. Det er da ingen vits i å la treige mennesker ødelegge en ellers bra dag, er det vel? :) Happy thoughts...

Jeg for min del skjønner ikke hvorfor folk har så lyst til å være så treige? Jeg foretrekker at ting går kjapt for seg. Jeg føler ikke at jeg vil prioritere å bruke lang tid på piss! Men folk er forskjellige, og godt er vel kanskje det? Så lenge de ikke står i veien for meg når jeg skal fram. "Unna vei, her kommer jeg, alle i gata flytter seg". Den regelen gjaldt når vi var små, den bør jaggu gjelde i voksen alder også!

Jeg går spesielt etter den regel når jeg er på butikken.. Her kommer jeg med denne harde handlevognen, flytt deg! Du vil ikke flytte deg, nei? Greit. Jeg tar løpefart, så ser vi hva som skjer! Enkelt og greit!

Jeg er ikke en slem person altså.

3 kommentarer:

Anonym sa...

hehe!! :)

Elisabeth Ingeborg sa...

Hahaha, skal man fram her i livet må man faktisk brøyte sej vei!
Ej e også den som reise "i siste liten" og planlegg at INGEN skal hindre mej. Og oss som bur på vestlandet, ja oss he fått smale svigete veia, so det e ikkje råd å kjøre forbi dei "alt for god til til legetimen" folka...

Monica Jensen sa...

Enig med du, Elisabeth! Der er vi like. Her er ikke tiden min lagt opp for evt. hindringer. Jeg burde vel kanskje begynne med det? :)