mandag 6. juni 2011

Jøss, han kan høre! :)

Det er jo en ganske kjent sak at alle unger er døve. Hvertfall i perioder. Plutselig slår hørselen ut, og det er utrolig nok de gangene man prøver å prate seriøst med dem om hva som ikke er lov. Sier du derimot ord som "godteri", "barne-tv" eller "traktor" - ja, da kan du banne på at hørselen er på topp. Helt utrolig hvordan barnekroppen fungerer dere....
Da jeg var liten tok mamma meg med til hørsellegen, fordi hun var overbevist om at jeg hørte dårlig. Samme når hun pratet til meg, og uansett tonefall, så hørte jeg overhodet ikke hva hun sa. Rart det der. Jeg svarte jo med "Selvfølgelig hører jeg dårlig, mamma. Det er ikke min feil....!" Vel, min lille hvite løgn ble kraftig motbevist da hørsellegen kunne fortelle mamma at jeg hadde over gjennomsnittet god hørsel. Fra den dagen av brukte jeg den hørselen for hva den var verdt, og hver dag etter kveldstid lå jeg i sengen min, med lukket dør, og kommenterte alt mamma og Jan hvisket om i stua! Tipper hun angrer på at hun tok meg med til den hørsellegen ja...
Uansett. De siste fjorten dagene har vi hatt en periode der Teo har ønsket å teste grenser. Både her og i barnehagen. Jeg kan vel innrømme at det har vært ganske slitsomt. Han og tre andre gutter er de eldste gutta på småbarnsavdelingen, og det gjør dem derfor også til de tøffeste gutta i gata. Jeg visste derfor akkurat hvilke navn jeg skulle få høre den dagen jeg kom i barnehagen for å hente Teo, da Katja (ped.lederen) sa: "Det var fire gutter som ikke fikk is i dag......". Jada.. Han har daglig funnet på fantestreker, og jeg har daglig blitt møtt med en "liste" over ting han har funnet på som ikke akkurat har fått stoltheten i meg til å blusse opp.
 Før jeg leverte han i barnehagen i dag hadde vi derfor en prat om akkurat dette. Jeg sa at han måtte love å være snill gutt i barnehagen. Ikke være slem mot andre, ikke spytte..-og derfra tok Teo over: "Ikke bite andre, mamma, bare kose. Katja sier: (mørk stemme) Ikke nååå!" Ja, samtalene er litt så som så, hehe, men det viktigste er at vi forstår hverandre - noe det også føltes ut som vi gjorde i denne situasjonen! Jeg var veldig spent når jeg kom i barnehagen i dag, spent på å høre hvor lang listen var i dag. Du kan tro jeg ble glad når jeg fikk høre at dagen hadde gått problemfritt. Han hadde oppført seg fint og bare vært blid og glad :) Phu, enten så hørte han faktisk på hva jeg hadde å si til han i dag tidlig, eller så var det bare flaks. Jeg velger å tro på det første. Vi har nemlig brukt mye tid på å prate om akkurat den derre barnehage-oppførselen hans de siste dagene!
Han kan høre hvis han vil :) Jeg konkluderer derfor med at barn tydeligvis kan styre hørselen sin. Dæven.

Bildene er tatt av Marius Dalby.

3 kommentarer:

Kristine sa...

Han hører nok det han vil høre, ja. ;) Morsom lesning, Monica. :D

Camilla M sa...

Hei Snupp ;)
Jeg ville bare tipse deg om at mammablogger www.anettemarie.no har en konkurranse på bloggen sin nå, der man kan vinne 12 pk våtservietter fra Dr. Greve ;) Jeg er med i konkurransen og skriver til deg her, meld deg på du også da ;)
Klem til deg og Teo <3

Monica Jensen sa...

Kristine:
Ja,i likhet med de fleste, sånn egentlig :D

Camilla:
Ja,så så vidt at hun hadde en konk. Skal se litt nærmere på den jeg :) Stor klem tilbake <3