onsdag 13. juli 2011

En ekte venn?!

Da man var yngre hadde man gjerne en fast venninnegjeng. Trengte du noen å prate med eller røpe en hemmelighet til visste du akkurat hvem du skulle gå til - en av jentene i gjengen, hvis ikke alle. Man stolte på dem alle, selvom man kanskje ikke alltid hadde grunn til å gjøre det. Alle vet jo hvordan jenter kan være...

Med alderen blir man mindre naiv og mer skeptisk (som regel). Jeg har i hvertfall blitt det. Jeg tar imot nye mennesker veldig lett og jeg blir fort kjent med dem. Jeg synes det er spennende med nye mennesker. Jeg har derfor en del venninner. Mange gamle, mange nye. Jeg er glad i dem alle sammen. Allikevel kan jeg fortsatt stå der, på en dårlig dag, og tenke: Hvem kan jeg prate med? Hvem kan jeg stole på? Trolig og forhåpentligvis kan jeg stole på de fleste, men jeg blir mer og mer skeptisk for hver dag som går. Jeg har blitt brent før. Hvem er det som er der når/hvis jeg virkelig trenger det? Og hvem er det som føler at jeg er der tilbake når de trenger det?

Å være en naiv 14åring er kanskje ikke noe å hige etter, men gud så mye lettere ting var på den tiden. Jeg satte ikke spørsmålstegn ved så mye. Jeg stolte på mennesker, og jeg lot tvilen komme dem tilgode. Alltid. Av og til, en sjelden gang, hadde det vært deilig å gjort det samme nå...

Er det i hvertfall noe jeg har lært i løpet av årene er det at et vennskap ikke skal bestå av misunnelse, sjalusi eller gjerrighet. Man skal unne hverandre alt godt, støtte hverandre og hjelpe hverandre. Man skal orke å prate og ikke minst lytte. Da er det ekte, om så vennskapet har vart i 10 år eller i 4 måneder. Det spiller ikke noen rolle om du ser dem hver dag eller én gang i måneden. Du vet at dem er der. Og de vet også at du er der. Det er ekte!

Hurra for ekte vennskap. Jeg er så glad og utrolig takknemlig for at jeg vet at det eksisterer i mitt liv, det er nemlig ingen selvfølge! :)


4 kommentarer:

Hanne sa...

♥ Jeg er her! Selv om jeg er fjern og har mye med mitt eget vil jeg alltid være der hvis du skulle trenge det. Ring, send melding eller bare kom når enn det måtte være! ♥

Monica Jensen sa...

Ditto, vennen ♥ Men det håper jeg også du vet :)

Linn Iren sa...

Bilde fra min favoritt film! Å guuud som æ elsker den filmen!
Åh,nu fikk æ lyst å se den igjen...
Kom innom får å gi dæ en liten gave =) Kom innom bloggen å sjekk ut ka det e ;)
Å nei,ingen iPhone desverre. :p

Monica Jensen sa...

Ja,den filmen er utrolig fin. Jeg har hulket meg mang engang gjennom den :)
Å,tuusen takk. Så morro. Skal ta en titt og finne drømmebildet! :) Snill du!