søndag 24. juli 2011

Steng dørene!

Jeg vil be om at dere alle sammen melder dere inn i denne facebookgruppen:

Mandag blir ugjerningsmannen fremstilt for varetekstfengsling, og får muligheten til å forklare sine handlinger. Han har selv skrevet i sitt "manifesto" at han vil bruke rettssalen som propagandakanal.

Ikke la denne morderen få en verdensscene å stå på - steng dørene til rettsmøtet på mandag! Han ønsker å ha åpne dører, og da vil opptak bli vist på TV-stasjoner over hele verden. Vårt behov for å få innblikk i de syke tanker som kan ha motivert denne uhyrlige handlingen, bør vike i lys av at vi ikke bør oppfylle hans høyeste ønske og virkeliggjøre hans drøm: - å få stå i sentrum for verdens oppmerksomhet, med kameraene rettet mot ham, med fri tilgang til mikrofonene, direktesent til verden. Vi vil få vite det senere likevel. Så steng dørene på mandag!

Og om rettshøringen blir åpen oppfordrer vi alle til å skru av TVen mens direktesendingen foregår. Ikke gi ham tilfredsstillelsen av å vite at en hel verden hører på hans nøye planlagte ord. Vår oppfordring går da til norske og utenlandske medier: Ikke send hans ord direkte og uredigert!

Morderens ytringsfrihet er fult ut ivaretatt, han får forklare seg i en rettssal, men i solidaritet med de rammede bør ikke han få tale til verden uredigert. Hans uttalelser i rettssalen er i følge ham selv en del av hans plan, at han skal få fremstille seg som den helten han ser seg selv som. Han venter selv å vinne tilhengere over hele verden.

La oss vise solidaritet med de rammede, steng dørene, slå av TVen, ikke la en grusom morder få oppfylt sitt største ønske!

Vær så snill å melde dere inn i gruppen. Gjør det for de pårørende og ofrene. Det er de som er viktigst nå, ikke vår egen nysgjerrighet og våre behov. Spre veldig gjerne dette budskapet videre!

1 kommentar:

Torleif Remme sa...

Det er fremdeles ungdommer som er savnet og ungdommer som er til behandling. De døde er ikke i jorden enda. Og de pårørende har så vidt begynt sorgarbeidet. ER dagene vi nå står oppe i den riktige tiden å endre norsk rettspraksis tilbake til middelalderen. Til den tiden ABB ønsker å skru klokken tilbake til. De forslag du og andre fremmer i det offentlige rom er sterkt politisk ladet. Og i høyeste grad diskutable. Ja rent fram feilaktige. Men debatten må vi ta. Spørsmålet er om vi av respekt for de som lever mye mer midt i krisen enn vi tilskuere gjør bør vi la de politiske debattene vente enda noen dager. Så min oppfordring blir: til alle dere som vil beholde den åpenheten og det demokratiet og den rettstaten vi snakker så varmt om i disse dager; la politikken vente en uke eller to. Samfunnet har tid i massevis. De DIREKTE involverte står i sin menneskelige krisen NÅ.