onsdag 17. august 2011

Dagens lærdom

Man slutter aldri å lære, gjør man vel?

Når man skal varme og krydre mais i stekepannen, husk å ikke ha på for høy varme. Mais popper. Når de popper treffer maiskornene deg, der er det ingen tvil. De små varme jævlene kan også finne på å lure seg ned i genseren din. Det er ikke godt.

Når du åpner komfyren må du ikke tre hodet ditt inn i ovnen med én gang. Det kommer glovarm luft ut, og du kan brenne deg. Dette gjelder selvsagt hvis komfyren er . Skulle tro jeg var en gullfisk, for dette glemmer jeg hver gang.

Når du og din 2 (snart 3) år gamle sønn sitter ved middagsbordet består ikke nødvendigvis måltidet kun av kos. I dag da jeg ba han sitte ordentlig ved bordet fikk jeg dette servert tilbake "Skal jeg putte gaffelen i øyet ditt, mamma?" ..... Altså, i dag har det gått opp for meg at han ikke vil være liten og uskyldig for alltid. Gaffelen ble fort erstattet med en skje, til Teo sin store frustrasjon.

Når det er tid for barnetv må du for all del ikke finne på å legge deg ned på sofaen. Sitt oppreist, helst med tannpirkere som holder øyelokkene åpne. Legger du deg ned merker du nemlig hvor trøtt du egentlig er. Jeg fikk et bløtt suss på kinnet av lille luring, så hvisket han "sov godt" i øret mitt, og vips så var jeg long gone i drømmeland. Hadde han klart å stelle og legge seg selv så hadde dette kanskje vært ok - en sjelden gang. Det er derimot ikke ok når du om bare en bitteliten halvtime må dra deg selv opp fra sofaen og ta deg av kveldsstell, legging og lesing på sengen. Du vil da bare føle deg hundre ganger så trøtt.....

Når sønnen din har sovnet for kvelden, og du føler deg elendig fordi du er så trøtt, da er ikke løsningen å lage deg en bolle med sjokoladekakerøre for deretter å sluke den. Du kommer ikke til å føle deg bedre i det hele tatt. Heller tvert i mot. Du er fortsatt like trøtt, men i tillegg føler du deg også oppblåst og generelt som en bøtte med møkk. Dette er en felle jeg går i ved gjevne mellomrom. Vel, aldri igjen!

10 kommentarer:

Anonym sa...

Du skriver så bra! :) Jeg må si at jeg sitter å ler for meg selv etter å ha lest dette innlegget... :)

Monica Jensen sa...

Takk for det :D
Hihi, da er målet nådd ;)

cammie sa...

Haha kjenner meg sånn igjen. Og det med sjokoladekakerøren hørtes også veldig kjent ut ;)

Monica Jensen sa...

Hehe, godt vi er flere :D

Linn sa...

Å, Monica. Nå måtte jeg le. :) Kjenner meg så godt igjen. Tusen takk! Mascaraen min smelta en gang da jeg stakk hodet inn i ovnen. Håper dere får en god natt. :)

Monica Jensen sa...

haha, smelta mascaraen din? som du hadde på deg?? herregud,du må ha fått vondt!!

godt du fikk deg en liten latter :)

en god natt til deg også <3

tøffen:P sa...

hahaha:) søtt:)

Linn sa...

Monica: Ja, det var ikke godt. ;-) Hadde satt ovnen på 275 gr for å steke hjemmelaget pizza. Skulle dytte litt på pizzaen, fordi den lå litt skjevt på brettet. Da begynte mascaraen å dryppe. JADA! :)

Tonje M sa...

Haha, Monica :) du skriver dritbra!! Jeg ler meg i hjel!

Monica Jensen sa...

Fint at jeg kan gi dere en god latter ;) det gjør jo meg igjen veldig glad :D