tirsdag 30. august 2011

Positive mennesker!

Man lærer gjennom hele livet. Heldigvis. Livet hadde vært ganske kjedelig om man ikke stadig lærte nye ting som man kan ta med seg videre, på godt og vondt. Jeg lærer nye ting hver dag, både i jobbsammenheng og på det personlige planet. Jeg lærer også nye ting om meg selv!

Det jeg blant annet har lært (eller forstått) den siste tiden er å ikke kaste bort tid på mennesker som ikke vil deg godt. Når man har så mange mennesker rundt seg som får deg til å smile, hvorfor da bruke tid og energi på mennesker som i bunn og grunn ikke er verdt det? På mennesker som tråkker deg ned? På mennesker som ikke gir deg noe positivt? Det er jo ikke dem som får deg til å smile, le og sette pris på livet.

For å ha det bra, må man omgåes mennesker som gjør deg godt. Som får fram det positive i deg. Som setter pris på deg for den du er, og som du setter pris på på samme måte. Jeg har så utrolig mange av dem i livet mitt. Både når det kommer til familie, venninner og kompiser. Ja, til og med kollegaer.

Dette har jeg lært av egne erfaringer og ved å se på mine venninners erfaringer. Vi deler så og si alt, og vi lærer av hverandre. Når man først innser dette,og er ferdig med å kaste bort sin tid på dritt, føles det vanvittig godt :)

Plutselig føler jeg meg noen kilo lettere. Jeg smiler akkurat nå, på tross av at livet er litt tøft om dagen, og jeg er klar for å starte på resten av mitt liv - med de jeg er glad i!

Og nei, det er ingen kjærlighetssorg inn i bildet på noen som helst måte (som de fleste tror når man leser slike ord, meg selv inkludert). Jeg forstår at dette kanskje ikke gir mening, men det er uansett noe å ta med seg; aldri bruk tid på mennesker som ikke vil deg godt. Enkelt og greit. De fortjener deg ikke, og du fortjener overhodet ikke dem. Du fortjener noen så mye bedre, for tro meg, noen bedre finnes. Rundt hvert eneste hjørne.

2 kommentarer:

Hanne sa...

Glad i deg vennen min <3

Monica Jensen sa...

Jeg er glad i deg også :) <3