søndag 28. august 2011

Twitter

Er du på twitter?

Jeg har vært medlem der en god stund, men valgt å holde meg helt utenfor for jeg har rett og slett ikke skjønt poenget. Jeg har vel strengt talt ikke skjønt en dritt av twitter generelt. Hva gjør man der? Den siste tiden har jeg derimot blitt mer aktiv. Det ble litt kjedelig å sitte og trykke på oppdater på facebook hele kvelden. Så nå har jeg også twitter som jeg kan kaste bort tiden min med :)

En venninne (Marlen) sendte meg en melding og spurte om jeg kunne skrive om twitter. Et såkalt "lynkurs", for hun forstår nemlig ikke stort der inne. Nå er ikke jeg 100% inn i gamet enda selv, men jeg kan jo alltids prøøve!

Twitter består stortsett av status-oppdateringer. På twitter kan man følge akkurat hvem man vil, om det er en venninne eller en kjendis. Jeg føler også det er en litt større takhøyde der enn på facebook angående hva man legger ut av statusoppdateringer. Det er mye humor det går i. Man har mulighet til å nå fram til så veldig mange flere mennesker, om det er det man vil.

På twitter kan man også skrive til hverandre. Kommunisere med folk du ikke aner hvem er, men som du på en måte føler du kjenner litt for det. Slik jeg vet mange også føler når det kommer til meg, på grunn av bloggingen ;) Du kan enten sende private meldinger eller skrive en melding til dem i statusfeltet, der det er synlig for alle. Da med en @ foran navnet. For eksempel: @monix87 bla bla

Dere har vel også kanskje lagt merke til at en del bruker #-tasten, med et ord bak. Et dårlig eksempel: "Her en dag tisset jeg i buksa #denfølelsen." Alle som har #denfølelsen i statusoppdateringen sin havner i samme "gruppe". Da kan du trykke deg inn å lese de siste statusoppdateringene som er i samme kategori.

Som sagt, jeg er absolutt ikke inn i det. Så ikke skyt meg om jeg har misforstått hele konseptet :) Og det er faktisk litt mer interessant enn det høres ut som. Man får juicy info om juicy personer. I tillegg lærer man fort at det finnes uuuutrolig mange morsomme mennesker der ute i den store verden, med min type humor ;)

Jeg kaller meg monix87. Sees vi på twitter? ;)

2 kommentarer:

Lammelåret sa...

Som alle andre sosiale medier er også Twitter opp til deg selv hvordan du vil bruke. Hvem du følger styrer hvordan bruken er.

Du kommuniserer annerledes med venner enn med offentlige personer, ukjente pressefolk mm.

Twitter er for meg kontakt med folk jeg ikke har en personlig relasjon med, men som jeg ønsker kommunikasjon med.

Avhengig av hvem man følger kan man få siste nytt, ofte lenge før det kommer til nettavisene, men meldigene er ikke kvalitetssikret eller bekreftet.

På Twitter kan man få mange tips om bloggposter, som man ellers ikke legger merke til. Det er verdifullt, synes jeg.

Kristine Dices sa...

Jeg har ikke helt skjønt meg på Twitter... Var innom men slettet meg igjen. :/