torsdag 1. september 2011

Konkurranse!! :)

I samarbeid med Egmont Serieforlag og Donald Duck & co kjører jeg i gang en konkurranse her på bloggen som starter akkurat NÅ! :)
Hundretusenvis av norske barn har lært å lese gjennom underholdende, faktabaserte og kunnskapsbyggende Donald-historier. I anledning skolestart, er derfor (forrige) fredagens utgave av Donald Duck & Co forvandlet til et stort glupingspesial-nummer.

I den spesielle skolestart-utgaven blir blant annet barna selv og en rekke kjente personer som kunnskapsminister Kristin Halvorsen, språkviter og forfatter Helene Uri og professor i sosialantropologi Thomas Hylland Eriksen, spurt om hva de har lært av Donald Duck & Co.

Halvorsen sier blant annet at hun har lært at barn ofte kan være smartere enn voksne, og Uri forteller at hun lærte en mengde geografiske navn som Gobiørkenen, Sargassohavet og Andesfjellene.

I tillegg får barna servert en rekke morsomme glupingoppgaver og morsomme historier der Donald og vennene hans får brynt sine små grå.

For å delta i konkurransen ønsker jeg at du skriver en liten kommentar med hva DU har lært av Donald og vennene hans! Vinneren vil få ett årsabonnement på bladet til en verdi av 1900 kroner.

Håper dette er noe for deg. Kanskje du er Donald-frelst, eller kanskje du har en liten en i hus som kan bli det :)

Vinneren blir trukket førstkommende mandag, så det er bare å sette igang å skrive!
Lykke til :)

34 kommentarer:

Marthe Kristine sa...

Hei Monica.
Jeg har lært å være mere oppmerksom på hva jeg ser. Dette har jeg lært fra krimgåtene, som er min favoritt del i donald.

Håper på å vinne så jeg kan gi donaldbladene til min donald-frelste bror.
:o)

Julie sa...

For en fin konkurranse!

Jeg fikk i hvert fall et kjempe fint forhold til min pappa som leste Donald for meg hver kveld på sengekanten. Minne for livet :)

Julie (endeligmamma@gmail.com)

Marte sa...

Morsom konkurranse :)

Donald var veldig fin å ha da jeg skulle lære meg å lese.. Leste mye Donald da jeg var liten, og syns figurene er kjempemorsomme!

Håper jeg vinner :)

Birgitte sa...

Jeg lærte å lese med Donald. Har aldri likt skolen noe særlig og ble litt mobba. Så gjennom Donald bladene og Donald pocketene lærte jeg å lese uten å få pirk fra andre ;)

bk_bv@hotmail.com

To Ju Mama sa...

Sååå gøy da. Vi måtte alltid prøve oss på tingene vi lærte i hakkespettboken:)

Dette hadde vært super premie for Tomine&Julian og vi andre i familien:)

Ha en fin kveld Monica:)

Nina sa...

Jeg elsker Donald! Han lærte meg at hvis du driter på draget - stikk til Langtvekkistan og bo sammen med eskimoene. Da blir alt bra igjen :)

Christina sa...

Så gøy at man kan vinne noe sånt!

Jeg har lært av Donald at uansett hvor mørkt det ser ut, vil det alltid ordne seg på en eller annen måte, men veien dit er bare til tider veldig lang. Har også lært at det lønner seg å ha et godt forhold til naboen i motsetning til Donald og Jensen som støtt og stadig krangler om det ene eller det andre ;)

Christina

Hege H sa...

Jeg abonerte på Donald når jeg var lita, og det lærte jeg mye av! Lærte å lese via bladene. Og kryssord og konkurranser gjorde så jeg fikkmøtte å tenke på. Donald bringer frem gode barndomsminner, som jeg kunne ha tenkt meg å bringe videre til sønnen min <3

caroline sa...

Fin konkurranse:) Donald blader minner meg om lange sommeruker på hytta på hvaler. Hvis jeg vinner skal jeg gi abonemanget til broren min <3

Fra huset i svingen sa...

Jeg har lært masse om historiske begivenheter ved å lese Donald :-)

Klem Karianne

Ina sa...

Artig konkurranse, må melde meg på :)
Venter i spenning til mandag

ogreid82 sa...

Hei.

HAr lært mye historie av Donlad, og lærte å lese:)

Hilsen Grethe!

Yvonne Rislaa sa...

Jeg har lært det at en ulykke kommer skjelden alene. Går noe galt gjelder det å være på vakt etter neste ting som går galt.

yvonne.rislaa@yahoo.no

Ida sa...

Jeg har faktisk lært en del om historiske personer! Donaldbladet har ofte laget morsomme navn på mange av karakterene ved å ta utgangspunkt i navnet til en historisk person :)

Ida
urettferdig(ætt)live.com

Ole-Martin sa...

Vet du- jeg har fått med meg en del geografi i oppveksten jeg- bare ved å lese Donald. Husker spesielt godt en serie der han var på Grønland faktisk. Oh the memories :) Jeg burde virkelig starte med å lese Donald igjen.

Ole-Martin

Anonym sa...

Hm...
Ja- hva har jeg lært av Donald? Jeg har lært at det går helt fint an å kombinere humor for barn og voksne i samme format. Donald var tidlig ute med dette. Det er mange kommentarer, ordspill, morsomheter som barn ikke vil forstå men som er ment for voksne. Spesielt ting som refererer til historiske hendelser, personer, aktuelle politiske saker o.l. Samtidig er jo Donald barnas favoritt. Genialt- rett og slett!

Jaana heter jeg, og jeg kan nås på jaana.sinda(ætt)live.no

Anita sa...

Jeg lærte at det var GØY å lese!
Donaldbladene var inngangsporten til en fantastisk verden av spennende og interessante bøker, en opplevelse jeg tror jeg deler med svært mange!

Marit sa...

Hei Monica.

Dette var en super konkurranse. Min sønn på 7 år elsker Donald ville blitt superglad for et abonnement.

Jeg har lært av Donald at man kommer langt her i verden ved å være snill og grei mot andre.Du bør ikke være gjerrig, slem eller egoistisk. Oppfører man seg bra, vil det alltid ordne seg til slutt.

God helg til deg og dine!!

Mvh Marit

Therese Sæther sa...

Jeg har lært meg tålmodighet ved å lese donald. Jeg begynte i ung alder å lese, og donald var det eneste jeg hadde tålmodighet til å lese helt ferdig når jeg var liten ;-)

Hilsen
Therese

Dan sa...

Lærte å like å lese med Donald Duck

Anonym sa...

Donald reddet mange, lange bussturer til hytten. (sikkert båder for oss barna og ikke minst foreldrene våre - 5 barn på busser er ikke altid like lett...)

Vi satt som noen engler og leste og leste og leste, ventet på at neste blad skulle bli ledig...


Merethe

mhelges3@gmail.com

hege.anita sa...

Jeg lærte litt geografi, litt om kjente personer (bare at de hadde litt rarere navn i Donald) og jeg lærte at det lønte seg å være snill slik at ikke alle ble sinna ;)
sorgenfri2(ætt)hotmail.com

Judith sa...

Jeg lærte å lese av Donald, og det var en stor begivenhet!
Hilsen judith@mimer.no

Mai sa...

Så fin premie! Alle barn bør få gleden av å lese Donald. :) Jeg har lært mye av Donald, og da spesielt av Don Rosa sine fortellinger, men jeg må si at det jeg vil trekke frem som den viktigste kunnskapen Donald har gitt meg er norskkunnskaper! Jeg er oppvokst i et annet land, og med et annet morsmål. Jeg er overbevist om at daglig Donaldlesing har hjulpet meg med å lære norsk!

(Jeg har også lært at storesøstre blir sure når man stopper opp i ryddingen av felles soverom bare fordi man vil lese alle Donaldbladene man kommer over... :D )

Anonym sa...

donald har lært meg at når du blir sint, hjelper det ikke å vise det så innmari, fordi når man viser det, går ingenting riktig vei.

eopsahl@hotmail.com

Tonje sa...

Super konkurranse! Jeg leste mye Donald som liten, og er enda glad i å lese donald. Jeg har lært at med en positiv innstilling kommer man langt. Nå som datteren min er begynt på skolen og skal lære å lese, så hadde det vært et flott tidspunkt å vinne abonnement :) *krysser fingrene*

Beate M B sa...

Fantastisk premie! Jeg har vært Donald fan siden jeg var så lita at jeg holdt bladet opp ned og lot som jeg leste. Mamma fortalte meg at de alltid måtte gi meg et Donald blad for at jeg skulle få sove på kveldene.
Jeg lærte å lese da jeg var 5-6 år med god hjelp av Donald blader!

Mvh Beate M B

Anonym sa...

For en flott konkurranse :-)

Jeg leste mye Donald når jeg var liten, og nå har datteren min stor glede av å lese Donald blader.
Husker jeg lærte at livet ikke alltid var rettferdig (Donald og Fetter Anton), men det gikk som oftest bra for de som oppførte seg fint og gjorde som de skulle :)

Bente (benmaas(at)hotmail.no)

Anonym sa...

Leste mye Donald da jeg var liten.
Jeg har lært at man ikke skal være slem eller gjerrig :-)
Flott premie du har, min sønn ville bli glad om jeg vant!
line.strandli@gmail.com
Hilsen
Line S.

Anonym sa...

Jeg har en voksen datter som var fullstendig vill etter Donald. Da hun var barn og vi dro til min manns foreldre på Lillehammer, var det første Marianne fant fram til, nesten før hun hadde fått kledd av seg, sin pappas gamle Donald-blader. Dette skjedde hver eneste gang vi var på besøk der, og til slutt var det bare fillene igjen, og de ligger her hjemme nå. Jeg spurte henne en gang om jeg kunne kaste dem, da svarte hun: Donald kaster man ikke! Hun har vært en lesehest etter at hun oppdaget Donald, tror det var det som vakte hennes interesse for lesing, som hun nå overfører til sine små barn på nesten 3 og 5.5 år.
Hadde vært helt fantastisk å vinne et abb. til barna. slik at de ikke bare sitter og glor på alle de dumme tv-seriene som nå er for barn. Jeg mener en blir apatisk av å se så mye slike ting. Har snakket med Marianne om det, at jeg mener lesing er bedre. Selv har jeg alltid vært en lesehest, og det har hjulpet meg gjennom et veldig tøft liv etter en grusom ulykke.


Mvh. Guri Marie.

guri_marie.kristoffersen@getmail.no

HildeM - Lykkelig med liten sa...

Hei.

Jeg har lært at det alltid går bra til slutt,
så derfor er det ingen grunn til å gi opp eller være mutt!
Og alltid har han et smil på lur,
og det har jeg med meg både i hverdagen og ut på tur!
Så nå krysser jeg alt jeg har og håper å vinne,
for da blir jeg en hoppende glad kvinne ♥

Lykkeklem fra Hilde

PS: Bli gjerne med i mine giveaways også om du vil!

hejsa80 sa...

Hei.

Jeg har lært å stå på og aldri gi opp av donald.

Anonym sa...

Leste veldig mye Donald da jeg var liten og lærte meg å lese på den måten. Av Donald lærte jeg å ikke gi opp. Av og til kan man vinne over både gjerrige onkler og heldige fettere.-)Min datter har nå stor glede av å lese i gamle Donald-blader selv om hun ikke helt forstår alt.
Hadde vært supert å vinne et abonnement til henne. (som vi andre også kunne smuglest litt i.)

Sonja T.
sonjaton(ætt)hotmail.com

Tove sa...

Jeg har lært mye av Donald og vennene hans, men det viktigste er nok at en god latter forlenger livet ! :)