torsdag 20. oktober 2011

Et irriterende humør!


Da jeg satte meg i bilen på vei hjemover i dag kom det irriterende humøret veltende over meg. Jeg merket hvor sliten jeg var, og hvor lavt blodsukker jeg hadde. Det skyldtes nok en herlig kombinasjon av for mye kaffe og for lite mat. Jeg ringte til moren til stefaren min og meldte avbud. Eneste som fristet var å komme seg hjem på sofaen, men først måtte jeg bare fikse et par ting....

Jeg kjørte innom bensinstasjonen. Bilen, som jeg nettopp hadde vasket på jobb, så ut som den hadde ramlet gjennom en septiktank. Jeg hadde tydeligvis ikke vasket den så godt... Jeg måtte bestille vask. Den bilen måtte bli rein, fordi den fortjener det (egentlig ikke - søplebil). Da jeg kommer inn på Esso blir trangen etter mat enda større. Plutselig bestiller jeg en hamburger, og sushiplanene mine går i vasken. Dama i kassa er sur fra første øyeblikk. Seriøst, her snakker vi suretryne! Jeg ender opp med å betale en del for mye. Så påpeker jeg at jeg har betalt for mye (i en hyggelig tone). Hun begynner å nekte. Jeg merker tålmodigheten begynner å ta slutt. Hun har møtt meg i rette humør, hun har møtt Monica på en dårlig ettermiddag. Jeg slenger ut at det er et enkelt regnestykke og at man ikke trenger å være rakettforsker for å legge sammen det. Jeg får tilbake penger. Jeg teller over pengene. Jeg mangler en 10er. Det er her jeg blir så oppgitt over meg selv at jeg nesten dør... En 10er!!

Hadde dama vært litt hyggelig hadde jeg ikke brydd meg om den 10ern, men nå var det blitt til en heftig prinsippsak, og ikke minst få understreket at jeg hadde rett. Jeg får 10ern min og smiler pent til dama. Hun smiler ikke tilbake. Jeg tusler ut i bilen med burgern i hånden, kjører for å vaske bilen, setter meg for å spise bak bensinstasjonen. Så begynner jeg å regne på det. Faen! Hun hadde rett, jeg fikk igjen en 10er for mye. Nå har jeg to valg; 1) drite i det. 2) gå tilbake, si unnskyld, og gi tilbake 10ern. Det siste er jo helt uaktuelt. Jeg som var påståeligheten selv inne på butikken der...

Da jeg sitter med en rullende ku i munnen og dressing i hele ansiktet kommer dama ut for å ta seg en røyk. Hun sitter 5 meter fra meg. Fortsatt sur. Hun titter bort på meg. Jeg titter en annen vei. Ikke snakk om å få øyekontakt. Da bryter jeg trolig sammen og roper ut jeg hadde feil - det kan IKKE skje! Jeg konsentrerer meg for harde livet for å titte en annen vei. Hun går. Jeg vant! :-)

Snakk om å føle seg som 7 år etterpå a! Jeg var så oppgitt over meg selv, men vet også at hadde den dama gitt meg noe som heter riktig kundebehandling fra begynnelsen av hadde jeg ikke sunket ned på drittunge-nivå, og hvertfall ikke lagd en big deal over en bitteliten 10-kroning. Vel.. Jeg dro videre for å ta sol, og brukte 10ern "hennes" med god samvittighet. Sovnet i solariumet, våknet av at det var mørkt og kaldt, og ble i gradvis bedre humør for hvert plagg jeg kledde på meg igjen.

Nå sitter jeg hjemme i stua. Det er stille her. Alt av husarbeid har jeg fått gjort. Jeg skal oppdatere spillelista mi som får meg i godt humør, lage meg en kopp kaffe og ta meg en varm dusj. Om ikke lenge får jeg besøk. Da blir hvertfall humøret på topp! :-)

God kveld, tittere - med eller uten 10ere på innerlomma!

4 kommentarer:

Jenny sa...

Det skulle vært et liker ikon på blogger og ;-)

Monica Jensen sa...

Men det er det, til høyre på siden ;-)

Anonym sa...

*ler*
Den 10 kr kan hun jo se på som bot for dårlig kundebehandling! ;)

Stine Elise sa...

Hahahah. Uff, så "deilig" det er å se at det ikke bare er meg! Jeg har vært en sur drittkjerring og kranglet på 14 kr hos Body Shop på en skikkelig møkk dag, og jeg gremmes enda!

Men dagen var så innmari dårlig, og dama bak kassen var sur, så det gikk på prinsipp som du sier ;) Hadde hun vært grei i første runde, hadde jeg droppa det ;)