mandag 3. oktober 2011

Falsk krupp og lite søvn!

Det er ikke alle netter som er like enkle når man har småbarn i hus. Høsten er kommet, og det merkes. Det er sykdom overalt. I går da jeg la Teo for natten hadde jeg mine tanker om hvordan natten kom til å bli. Han hostet til han brakk seg. Gråt og hostet om hverandre. Skikkelig tørrhoste. Falsk krupp - det er tiden for det. Jeg hadde rett, kan man si..


Fram til klokken var syv kan jeg faktisk ikke huske ett eneste minutt med søvn. Det må i såfall ha vært 10 minutter her og 10 minutter der. Teo lå på armkroken min, trengte nærhet og kos. Formen var ikke bra. Han sutret uten stopp. Da han endelig sovnet var det egentlig tid for å vekke han og dra han videre til barnehagen. Jeg hadde ikke hjerte til det. Han har ingenting i en barnehage å gjøre etter en sånn natt, og jeg skal innrømme at jeg trolig hadde druknet meg selv i kaffe selv..

På tross av hissig lastebil-tuting, graving og kjøring på utsiden av soveromsvinduet sov han helt til fram til nå (klokken 10). Da våknet det opp en blid gutt, med en noe groggy hals, men i fin form. Nå sitter han godt plassert under dyna i sofaen med solbærtoddy. Kjedelig dag, kjedelig telefon å ta til jobben, men sånn er dessverre livet med små barn. Man kan ikke styre formen deres, selvom det innimellom hadde vært innmari greit om man kunne time det til et mer passende tidspunkt! :-)

6 kommentarer:

Marie sa...

God bedring til Teo <3
Merker at det er høst igjen ja, velkommen til influensasesongen og våkenetter..

Monica Jensen sa...

Tusen takk :)
Ja, det er noe herk igrunn!!

Cecilius blogg sa...

Du tok helt riktig beslutning. Man skal følge mammahjerte. Og du har helt rett, han har ingenting i barnehagen å gjøre etter en sånn natt. Der er det tempo, og masse støy. Har selv jobbet i barnehage, og vet at sånne dager trenger barna ro. Barnehagen kan jo gjøre sitt beste, men ingenting blir som hjemme når man har det sånn. Alltid like festlig å måtte ringe å si man ikke kommer på jobb etter en sånn natt. Men men.. det er verdt det. Det å følge hjertet, magefølelsen på sånne ting er gull verdt. Kos dere med en rolig dag. Klem <3

Anonym sa...

Snuppa mi har også vært mye plaget av falsk krupp og det er ikke gøy for hverken barn eller voksne. Det er forferdelig å se at de små har så vondt!

Du tok riktig avgjørelse da du holdt han hjemme fra barnehagen i dag. De har godt av en avslappende dag etter en hektisk natt... :)

Silje... sa...

God bedring til Teo :)

Monica Jensen sa...

Cecilie:
Å ta den telefonen til arb.giver er aldri spesielt morsomt. Man føler man sluntrer unna, på tross av at man ser at den kjæreste i livet ditt trenger en rolig dag. Veldig glad jeg ble hjemme, han trengte det :) Utslitt etter en lang natt, stakkars.

Ha en fin dag. Tusen takk for søte kommentarer du legger igjen,setter så pris på det <3 Klem


Nina:
Ja, det er ordentlig ekkelt. Heldigvis vet jeg veldig godt hva jeg skal gjøre, å ser ofte tegn på at det kommer flere timer i forveien. Dette er ikke noe han SLITER med, men et par ganger i året opplever vi det. Kun én gang det har vært så ille at vi måtte til legevakten å få adrenalin. Håper det var første og siste :)

Ja, det var absolutt rette avgjørelse. Han hadde ingenting i bhg å gjøre den dagen! Ha en fin dag, Nina <3 klem

Silje:
Tusen takk :)