tirsdag 18. oktober 2011

Full av tanker og følelser

At en (snart) 3 åring forstår mer enn hva vi voksne kanskje tror, er det ingen tvil om. Min lille gutt er full av følelser, tanker, bekymringer og samvittighet. Kanskje mer enn hva jeg skulle ønske han var til tider. Jeg vil skåne han for det vonde i verden, men det er kanskje ikke mulig å skåne de små for virkeligheten?


For en stund tilbake så vi en bil som lå på taket i grøfta. Teo la selvfølgelig merke til dette. Den dagen pratet vi en del om akkurat det. Han spurte. Jeg svarte og forklarte. Plutselig forsto han viktigheten med sikkerhetsbelte. Han forsto også hvorfor mamma må titte på veien i stedet for på han når jeg kjører bil. Etter den dagen har ikke jeg tenkt så mye på bilen i grøfta. Lillemann derimot har nok hatt det i bakhodet ved flere anledninger, uten at jeg har visst det.

I dag tidlig dro vi ut døren tidligere enn normalt. Jeg hadde nemlig legetime, og sa dette i farten til Teo - at det var derfor vi måtte dra til barnehagen tidligere enn normalt. Han stopper opp, blir fryktelig lei seg og ser på meg med triste øyne, før han sier "Skal du til legen? Men da har jeg jo ingen mamma lenger!" Jeg fikk så vondt av gutten min, som forstår så mye, men samtidig så lite. Jeg tok han i armene mine, trøstet han og sa at jeg alltid vil være mammaen hans, og prøvde så godt jeg kunne å forklare han at det ikke var noe farlig at mamma skulle til legen. Da gikk det heldigvis bedre med han og smilet kom fort på plass. Jeg derimot, jeg sitter fortsatt med klump i halsen!


Da jeg kom fram til jobb tok jeg en telefon til Eirik. Bare for å fortelle. Han sa at Teo har reagert flere ganger i det siste når de har kjørt bil. Han er veldig opptatt av at Eirik må se på veien, for ellers kan bilen ramle på taket. Jeg tror jeg må ta en ordentlig prat med han i dag. Veie mine ord, og forklare så godt jeg kan på en skånsom måte. Det siste jeg vil er at den lille gutten min skal føle seg uttrygg i bil, da det er noe vi er avhengig av å bruke opptil flere ganger om dagen. Man møter stadig på utfordringer som foreldre. Dette er en ny type utfordring, der jeg må introdusere han for virkeligheten på rette måte!

Kjør forsiktig alle sammen!

Ingen kommentarer: