onsdag 5. oktober 2011

Mas! Vent litt!

Barn stiller mange spørsmål. Det har aldri vært en hemmelighet. Det er sånn det skal være, det er jo også sånn de lærer. Teo har gått i sin mors fotspor, og stiller spørsmål til den store gullmedalje. Jeg synes det bare er morsomt. Måten han formulerer seg på, å se det spørrende uttrykket hans, og ikke minst smilet hans når han får svar på det han lurer på, det er gøy. Jeg er så stolt av han, han er virkelig en oppgående og fin liten person :-)


Noe annet som følger med alderen, det er masing. Masing og sutring. To ting jeg ikke er spesielt fæn av, heller tvert imot. Akkurat det kan være en prøvelse om dagen. Teo forventer nemlig at jeg skal ha åtte armer, være på tre forskjellige steder på én gang, og i tillegg få med meg hvert eneste ord han sier - på tross av at han kanskje er i andre del av leiligheten. Svarer jeg med "vent litt, mamma kommer snart" blir ikke det godkjent for å si det sånn. Her i hus er det ikke noe som heter "vent litt". Da blir det ignorert for alt det er verdt, og så passer man bare på å si den samme tingen hundre ganger til, på under ett minutt. Det er virkelig en tålmodighetsprøve. En prøve jeg ikke alltid føler jeg består.


Nå forstår jeg hvorfor mamma blokkerte ut masingen min til tider. Jeg forstår det så uendelig godt, det er jo trossalt en måte å unngå og bli sinnsyk på. Samtidig så husker jeg også veldig godt hvor frustrerende det er å være liten, hige etter oppmerksomheten, å bli møtt med "vent litt".
Hvordan kan jeg vente litt når du må komme å se ?!

Vel, det varer vel bare en liten periode det her også. I likhet med så veldig mye annet de første årene i et barns liv. Eller...? ;-)

8 kommentarer:

Ina sa...

Tøffe Teo!

Hvor er den jakka kjøpt? :)

Anonym sa...

Kjenner meg så absolutt igjen i din hverdag ja.. Og en annen ting; Om man som foreldre sier... "kanskje" eller "vi får se".. Ja, da er det jaggu ensbetydende med JA, SELVFØLGELIG!!! Arrrg!!

Ha en flott dag:-)
Nina

Monica Jensen sa...

Ina:
Den er kjøpt på Lindex. Kjøpte den i våres. Love it! :)

Nina:
Godt å se at flere kjenner seg igjen. Jeg regner med dette ikke er noe uvanlig ;) Men det er absolutt en tålmodighetsprøve til tider!!

Ha en kjempefin dag du og :)

camilla h. sa...

han er så enormt skjønn:) ps! gratulerer så mye med ny gutt (mann kanskje:p)!! så glad på dine vegne.

Monica Jensen sa...

Takk, Camilla! :)

Ja,han er innmari skjønn. Nydelige gutten min :)

Anonym sa...

Jeg må si ,selvfølgelig helt objektivt at barnebarnet mitt er utrolig stilig.

Anonym sa...

Jeg må si ,selvfølgelig helt objektivt at barnebarnet mitt er utrolig stilig.

Monica Jensen sa...

Pappa? Og ja, enig :)