søndag 16. oktober 2011

Søskenkjærlighet

Jeg har to yngre søsken. Isabelle på straks 18 og Michael på straks 13. Da jeg endelig ble storesøster var jeg den stolteste på jord. Vi ankom matbutikken med en nyfødt Isabelle i vogna. Jeg ropte ut til alle i butikken: "Hei alle sammen! Dere må se på lillesøsteren min!" Ja, som sagt, veldig stolt ;-)


De første årene hennes var vi perlevenner. Lille fant og meg. Da hun ble litt eldre forandret det seg. Plutselig var hun den irriterende lillesøsteren min som skulle plage meg for alt det var verdt. Vi har kranglet mye opp gjennom årene. Sloss. Skreket. Kranglet. Kalt hverandre de styggeste ting. Jeg har flere ganger stilt spørsmålstegn ved forholdet vårt, om det noengang kom til å bli bedre. Om vi skulle være hund og katt for alltid! Nå når vi begge er blitt eldre begynner heldigvis det å gå seg til. Nå kan jeg med hånden på hjertet si at jeg storkoser meg med Isabelle. Vi kan prate sammen om alt. Jeg forteller om mine flauser, hun spør meg om råd. Vi ler. Vi tuller. Vi diskuterer. Endelig!


Nå har jeg lært meg hvordan jeg skal takle det når hun blir sint og grinete på meg. For ja, det hender vi fortsatt krangler. Forskjellen er at vi ikke krangler hele tiden lenger ;-) Trikset er egentlig bare å kile. Kile til hun skriker, for så og glise. Da er isen brutt og vi kan være venner igjen!


Michael og jeg har ikke kranglet én eneste gang. Det kan nok skyldes den store aldersforskjellen. 11 år. Jeg tok på meg en liten mammarolle når det kom til han. Michael var nemlig min, og jeg var superego når det kom til han. Type: tok han i armene mine og løp og gjemte meg når det kom noen på besøk. Haha! Nå er han straks 13. Det merkes. Han har plutselig begynt å si imot meg. Vet ikke hva jeg synes om det ;-)


Jeg setter så utrolig stor pris på mine søsken. Mine fine søsken! I perioder har jeg hatt lyst til å rive av dem hue, men jeg har skjønt at selv dem vokser til. Det er viktig med søsken. Gleder meg til den dagen Teo kan få den samme gleden :-)

2 kommentarer:

Elisabeth Ingeborg sa...

Søskenkjærlighet e vidunderlig!
Irriterandes og kjærlighet, om kvarandre <3

Monica Jensen sa...

Enig :))