tirsdag 29. november 2011

Da får du ikke lov å være med meg hjem!


"Da får du ikke lov å være med meg hjem!", er setningen jeg hører mest om dagen. Dette kommer fra den 3 år gamle sønnen min, som regelrett truer meg når han ikke får det som han vil. Jeg tar ikke truslene hans så seriøst. Han kommer seg ikke hjem fra barnehagen uten meg. Trossalt!

I natt hadde vi en kamp. Han våknet. Ville opp. Vi begge sovnet i han sin seng, under den lille dyna hans. Et par timer senere våknet jeg og snek meg inn på mitt eget rom. Ikke lenge etter kom han tuslende inn... På tide å stå opp! Først var jeg positiv, før jeg tok en aldri så for tidlig kikk på klokken. Kvart på fem. Da fikk han valget om å sove i min seng, eller sove alene i sin seng. Ingenting var godt nok, han ville nemlig se på barne-tv. Selvfølgelig! De store krokodilletårene rant nedover kinnet hans, samtidig som han ropte etter pappaen sin og truet med at jeg ikke fikk lov å være med han hjem. Han er jo så søt når han holder på sånn, samtidig så må jeg ikke la meg selv vippe av pinnen. Man står ikke opp klokken kvart på fem. Noengang. Ever. Med mindre man skal rekke et fly! Etter 1-2-3 (nå teller mamma til tre...), tørket han tårene og ble med inn i sengen min. Noe mer søvn ble det ikke, men vi fikk i det minste slappe av ;-)

Ellers, for å bevege oss inn på et helt annet tema, er jeg en skikkelig julete person. Jeg elsker jula! I år derimot har jeg ikke fått noen julefølelse på plass. Det føles helt fjernt for meg at julen nærmer seg. Da er det godt med en liten en i hus som gisper av glede når han ser nisser i vinduer, jubler over julestjerner og prater om alt det spennende som skal skje i tiden fremover. Det er umulig å ikke kjenne gleden over at jula nærmer seg med en sånn liten krabat i hus :-) Det fikk jeg for første gang kjenne ordentlig på i dag tidlig, i det vi skulle sette oss i bilen på vei til barnehagen. Så lykkelig han ble når han så at naboen hadde satt fram en nisse på terrassen, slår jo alt! HERLIG! Dette er en tid for barna, og jeg skal sørge for at dette blir nok en fantastisk jul for han :-)

Og dere, dere kan jo ikke si noe annet enn at man blir i skikkelig julestemning når man titter ut vinduet og ser nydelig hvit snø og en sol som skinner over hele himmelen....HOST!

2 kommentarer:

Linda sa...

Kom hjem en tur til stua mi så skal jeg gi deg JULESTEMNING jeg ;)

Monica Jensen sa...

Hehe, DET kan jeg tenke meg!! :) Blir jul i stua her neste helg tenker jeg :))