tirsdag 20. desember 2011

En anderledes jul

Første jul uten nissegutten min! :-(

Å ha foreldre som bor fra hverandre innebærer annenhver jul, annenhver nyttårsfeiring og annenhver påske. Jeg hadde det sånn selv da jeg var liten. Å feire annenhver jul hos mamma og pappa var aldri noe problem for meg. Jeg koste meg masse uansett. Min store favoritt var kanskje julemorgen hos mamma og julaften hos pappa. Mamma ordnet alltid i stand en koselig julemorgen i stua for oss barna, med god frokost og julestrømpe, mens julaften hos pappa var alltid hjemme hos tante Anne Merete og onkel Kjell der jeg var midtpunktet ;-)

I år skal Teo feire julaften med pappaen sin. Han kommer til å få en super kveld sammen med farmor, tanter, kusiner og resten av familien. Han skal få hilse på julenissen igjen og han skal få kose seg med mange nye gaver, i godt selskap. Det blir litt verre for meg. Det er jeg som synes det er vanskelig. Jeg synes tanken på å ikke feire med han er ganske tung. Hvordan blir julaften når jeg ikke tilbringer den med den personen jeg setter aller høyest her i verden?

Jeg har han julemorgen. Vi skal kose oss med god frokost, julestrømpe, barnefilmer på tv-en og gaver. Vi gjør som i fjor, åpner en pakke her og en pakke der gjennom hele dagen, for ellers blir det alt for mye når kvelden kommer. Jeg skal gi han den beste juledagen! Når han er levert hos farmoren sin drar jeg videre. Videre for å feire med en helt ny familie. Nicklas sin familie - der også kanskje et par av gutta fra Follo HK skal feire, siden de ikke får muligheten til å reise hjem til familien sin nå i jula. Det blir en ny og anderledes jul for meg, på alle måter, men kanskje savnet ikke vil være så stort om jeg setter hele jula på hodet og gjør noe nytt?! Jeg vet jeg vil kose meg, selvom klumpen i halsen garantert vil være der når han leveres!

1. juledag henter jeg han igjen. Da drar vi videre for å feire med min familie. Julebrunch hos tante Karin, som er en tradisjon i vår familie. Jeg gleder meg til den dagen jeg :-)

Nyttår er derimot vår dag. Den skal feires med Live og Jesper ♥

2 kommentarer:

Hanne sa...

Åh! Det er godt å høre at du har kommet fram til noe som kan gjøre det ekstra koselig for dere. Jeg hadde tenkt å foreslå det, men klarte ikke å komme opp med noen konkrete forslag siden jeg ikke visste hvordan dere hadde lagt det opp, men det klarte du å komme fram til helt på egen hånd. Du skal nok se at det blir en flott jul for dere begge, også får du prøve å tenke på at julaften bare er én dag i motsetning til alle de andre dagene dere har glede av hverandre. Glad i deg! (Haha, skrev det inne hos meg også, men det kan ikke gjentas for ofte!)

Monica Jensen sa...

Ja, det er sant. Vi har nok av tid til kos. Han vil nok ikke ofre det én tanke engang (håper jeg), verre for ho mor ;) Glad i deg også :))