fredag 2. desember 2011

Feministen Marilyn French

Jeg leste noen sitater av Marilyn French på Annette Sjursen sin blogg. De likte jeg godt, så jeg deler dem med dere ;-)

- Den dagen menn skjønner at kvinner aldri kan elske dem dypt og inderlig om de ikke virkelig deler makten, da kommer de til å gi slipp på den. For menn vi bli elsket, akkurat som kvinner.

- Kjønnet som ikke kan kontrollere sitt eget kjønnsorgan, forsøker å kontrollere verden.

– En feminist er en kvinne som ser på seg selv som like verdifull som en mann. Jeg tror ikke at det finnes en kvinne som i bunn og grunn ikke ønsker å bestemme i like stor grad som mannen. Tror du? Det er et faktum at menn styrer verden og dermed kvinner. De kvinnene som ikke arbeider for at dette skal forandres, aksepterer å bli fratatt rettigheter. Det finnes bare en grunn til det, at man ikke tror at man kan like bra.

Jeg avslutter med å sitere Annette:
Vel, jeg hadde aldri regnet meg som en feminist, men fra den uttalelsen av ble jeg det.

2 kommentarer:

Martine Votvik sa...

Takk for at du henviste til Annette Sjursens blogginnlegg, det gjorde meg godt å lese i dag.

Monica Jensen sa...

:)