fredag 9. desember 2011

Tilbake til steinalderen

Velkommen til steinald....Tomter, mener jeg!

I går kveld sto jeg i dusjen og ante fred og ingen fare. Plutselig ble det bekkmørkt. Min første tanke var selvfølgelig: "Nå kommer det noen for å drepe meg!" Jeg var ikke høy i hatten da jeg fomlet meg frem i mørket. Jeg tok en titt ut av vinduet. Helt mørkt. Ah, great, ingen er her for å drepe meg, det er bare strømmen som har gått i Tomter igjen. Du skjønner, Tomter tåler tydeligvis verken vind, regn eller snø!

Jeg fant en lighter og fikk tent et par stearinlys. En liten time senere dunket det på vinduet. Nicklas sto utenfor. Han hadde prøvd å ringe meg, men nettverket var nede, og ringeklokka fungerte jo ikke. Resten av kvelden satt vi i mørket i stua. Begge var sultne, men all mat var enten fryst eller hadde behov for ovn/mikro. For å si det sånn, nå 14 timer senere er sikkert ikke maten i fryseren min fryst lenger....

I går kveld ladet selvfølgelig telefonen min seg ut. De passer alltid på å time strømbruddet med når jeg har ca 2% strøm igjen på telefonen. Så da Nicklas dro ut døren i dag tidlig måtte jeg bruke stoppeklokka til ovnen (dere vet sånn som man skrur på..?) for å holde sånn nogenlunde oversikt på hva tiden var. Sånn er det i denne digitale verden, ikke en jævla klokke i huset som går på batteri!

Jeg tente stearinlys på badet. Sminket meg, samtidig som jeg holdt et stearinlys ved siden av ansiktet mitt. Jeg gledet meg fælt til å se meg selv i et speil med lys rundt. Kanskje jeg så ut som meg selv, eller kanskje jeg så ut som en shemail som hadde tryna i sminkeboksen...?! Litt spenning i hverdagen vet dere! Håret, som er totalt avhengig av rettetang, var det umulig å gjøre noe med. Det ble plassert i en dott på hodet. Jeg følte meg fresh!

Sånn, endelig klar for å komme meg ut av mørket og videre til jobb! Jeg gikk optimistisk ut døren. Trykket på bryteren til garasjen - og gjett hva? HE HE. Ingenting skjedde! Jeg prøvde å rive opp garasjeporten, men i og med at jeg ikke er hulken fungerte det dårlig. Jeg løp opp til naboen for å låne mobil for å få gitt beskjed til jobb om ståa. Nettverket var fortsatt nede. Ingen mobil å låne. De ba meg løpe til den andre naboen, som hadde fasttelefon, slik at jeg fikk låne den. Ingen var hjemme. Nå i ettertid gikk det dog opp for meg at en fasttelefon hadde hjulpet meg svært lite uten strøm ;-) Naboen ble med ut og vi prøvde sammen, i tre jævla kvarter! Alle biler innelåst i garasjen!

Etter mye om og men fikk jeg møtt mamma, og ble med hjem til henne der det var telefon MED nettverk! Jeg fikk gitt beskjed til jobb om hva slags steinaldertilværelse det er i Tomter, og jeg fikk fått tak i Eirik for å spørre hva som skjer i barnehagen. Det er jo null strøm der også! Nå håper jeg strømmen kommer på snart. Man føler seg litt hemmet uten, kan man si... Null mat, null telefon, null bil, null lys... Tipper det har vært opptil flere frustrerte småbarnsforeldre i Tomter i natt, som har vært avhengig av å både skifte bleier og gi mat i mørket. Ikke minst møtt på utfordringer når det kommer til å koke opp flaskevann ;-) HERLIG!

Ingen kommentarer: