tirsdag 24. januar 2012

Atlas PROfilax

Jeg har i mange mange år slitt med vond nakke, vonde skuldre og et vondt bekken. Da jeg ble gravid for 4 (!) år siden fikk jeg, ikke overraskende nok, bekkenløsning allerede i uke 9. Bekkenet mitt er skeivt, noe som igjen fører til benlengdeforskjell på ca 1cm. Jeg har prøvd flere forskjellige type behandlinger (fysioterapi m/ slynge, kiropraktor, naprapat, akupunktur..) uten særlig bedring. Det har tatt masse tid, kostet mye penger, og bedringen har vært lik null.

I min forrige jobb var det en kollega som tipset meg om Atlas PROfilax. Hun har selv prøvd det ut, med god virkning. Det er en behandling som koster 1500 kroner, som man kun trenger én gang i løpet av livet sitt. Denne behandlingen var det en sveitser som oppfant på 90-tallet, og det er kun én i Norge som driver med dette – hun holder til i Moss. Behandlingen går hovedsakelig ut på å rette opp atlas, den øverste halsvirvelen. De aller fleste har nemlig en feilstilling på denne.

Litt info:
«Den lukserte (feilstilte) atlas forårsaker, alt etter graden av feilstillingen, at hullet i skallebunnen og virvelkanalen får redusert volum. Dermed kan ryggmarg, forskjellige hjernenerver og andre nervebaner utsettes for et konstant trykk. Samtidig blir nakkepulsåren og andre blod-og lymfekar forsnervet.

Det konstante trykket mot ryggmarg, forskjellige arterier, osv. kan forårsake alvorlige fysiske og psykiske forstyrrelser. Fordi atlas ikke bare bærer hodeskallen, men virker som oppheng for skjelettet vårt og gir det balanse og styring, kan en luksert atlas også gi alvorlige forstyrrelser og forandring i kroppsholdningen. Følgene av dette er ofte symptomatiske plager og sykdommer som for eksempel hodepine, nakkesmerter, stiv nakke, vondt i ryggen, lumbago (hekseskudd), inneklemte hjerne-og ryggmargsnerver, forskjellige lengde på bena på grunn av skjevt bekken, smerter i hofteledd, knær og menisker, andre sykdommer i kneet, osv.»

Jeg kan (dessverre) krysse av på samtlige symptomer over. Jeg har lest mye om dette på nettet, og der kan man lese om mange positive tilbakemeldinger. I dag skal jeg bestille time, og jeg skal selvfølgelig oppdatere dere om hvordan behandlingen fungerer, eventuelle «bivirkninger», og ikke minst; om jeg merker bedring!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Spennende! lyst å prøve selv.

Anonym sa...

Har også mye av de samme plagene, og skal ta behandlingen imorgen i Tromsø. Det finnes faktisk 4 behandlere i Norge. Nordkjosbotn i Troms, Tønsberg, Vestby i Akershus og Moss.

Anonym sa...

denne behandlingen kan også tas i Oslo, behandleren her sier også at han er den eneste i Norge. Hmmm

Bodil sa...

Hvis dere går inn på den internasjonale siden til Atlas Profilax (http://www.atlasprofilax.ch), finner dere alle godkjente behandlere, herav 4 i Norge.....