fredag 27. januar 2012

Vel overstått behandling - bør leses!

Atlas PROfilax-behandlingen er vel overstått. Dere kan lese mer om det HER. Kjæresten ble med meg. Han er født og oppvokst i Moss. Det var greit å ha med han som sjåfør, slik at jeg kom fram i løpet av dagen ;-)

Wally var en veldig hyggelig dame. Det var ikke vanskelig å forstå at hun virkelig visste hva hun pratet om. Hun forklarte grundig hva behandlingen gikk ut på, og hvilke problemer en feilstilling på atlas vil medføre. 
  • Dårlig kroppsholdning: Ikke fordi du er slapp eller mangler muskler, men fordi det rett og slett er fysisk umulig å rette nakken ordentlig opp når man har en luksert atlas.
  • Skjevt bekken og benlengdeforskjell.
  • Skjevhet i kjeven.
  • Vonde hofter, knær, skuldre, nakke og rygg.
  • Mage-og tarmproblemer.
  • Hodepine/migrene.
  • Problemer med stoffskiftet.
  • Usikkerhet når det kommer til det å skille mellom høyre og venstre (faktisk).
Over kan jeg krysse av på alle punktene, minus vonde knær. Stoffskifteproblemer er jeg heldigvis ikke mye plaget av. Over en periode hadde jeg høyt stoffskifte, men det stabiliserte seg av seg selv :-)

Før hun tok en grundig titt på meg sa hun ifra om at jeg mest sannsynlig hadde et rotert bekken, og hun nevnte også hvilket ben som antakeligvis var lengst. Hun hadde rett. Rotert bekken og stor benlengdeforskjell. Deretter satt jeg oppreist på massasjebenken og hun kjente på atlas - den øverste halsvirvelen. Den var det feilstilling på, noe som ikke var vanskelig å kjenne. Deretter ba hun meg titte til både høyre og venstre. Hun ba meg bemerke selv hvor langt jeg klarte å vri på hodet hver vei. Deretter begynte selve behandlingen...

Jeg satt oppreist, og hun brukte et massasjeapparat som hun presset hardt på hver side av atlas. Det var ikke vondt. Det eneste jeg kjente var trykket mot nakken og den umiddelbare hodepinen som dukket opp. Etter en bitteliten stund var hun ferdig, og atlas sto slik den skulle stå. Hun ba meg igjen titte til høyre og til venstre. Nå klarte jeg å vri hodet betraktelig mye mer enn hva jeg klarte før behandlingen. Hun sjekket bekkenet mitt. Helt rett var det nå, i riktig posisjon. Benlengdeforskjellen var også borte! Helt utrolig :-)

En slik behandling gjør masse med kroppen. Hele kroppen skal rette seg opp, og det kan medføre en del smerter og ubehag. Man kan bli sliten og føle seg støl. Dette er jeg godt forberedt på, og det er absolutt verdt det om jeg blir bedre på sikt.

Hvordan har kroppen min reagert så langt?
Jeg merket med én gang at jeg ble veldig øm i kjeven. Det er jeg enda. Jeg følte meg også litt "lettere". Tyngden fra skuldrene mine hadde forsvunnet litt. Nå, et par timer senere, har jeg utrolig nok vondt i det ene kneet. Jeg er også rimelig "banket opp" i skuldrene og nakken, på tross av at jeg kjenner at det har løsnet opp en del i det partiet. Ryggen er jeg derimot mye bedre i, og den har virkelig plaget meg de siste dagene. Bekkenet verker litt, men ikke noe mer enn det vanligvis pleier. Akkurat nå sitter jeg vel egentlig mest å kjenner på kjeven. Den er øm! Holdningen min må jeg nok jobbe litt mer med, men det føles ikke lenger ut som en kamp å rette meg opp i skuldrene. Jeg vil faktisk si at allerede er holdningen min mye bedre, så lenge jeg slapper av, og lar kroppen jobbe med meg.

Hun ba meg ta varme bad og dusje i varmt vann. Prøve å slappe av. Hun sa også til kjæresten at han måtte være flink til å massere meg. En meget klok dame med andre ord ;-) Om 3 uker skal jeg tilbake for massasje. Teo skal være med, for hun skal nemlig ta en titt på om den øverste halsvirvelen hans sitter som den skal også. Deretter kan vi se på behandlingen som 100% vel overstått. Jeg er spent på den neste tiden :-)

Mennesker i alle aldre kan få denne behandlingen. Dette gjelder også nyfødte. Sliter barnet ditt med kolikk eller KISS kid er det trolig en feilstilling i atlas. Denne feilstillingen skjer gjerne når man blir født nemlig. Har barnet ditt hofteleddsdysplasi så mener Wally at man ikke skal bruke pute, for det vil på sikt påføre barnet ditt undøvendige smerter, som gjerne vil dukke opp i senere alder. Hun har behandlet små babyer med hofteleddsdysplasi flere ganger, og etter behandlingen har de ikke lenger hatt behov for puten. Wally har sett mange triste skjebner, der barn har blitt operert fordi de har føtter som peker mot hverandre, benlengdeforskjell, osv. Alt dette kan rettes opp, uten operasjon. Det er mange mennesker som har gått igjennom unødvendige operasjoner og smerter, og som ikke visste at rette behandling var "rett foran nesa deres". Jeg var selv en av de kidsa som skulle opereres for benlengdeforskjell, men operasjonen ble avlyst fordi beina mine visstnok var ferdig utvokst (de stopper nemlig veksten i det ene beinet). Phu, det er jeg glad for den dag i dag :-)

Kjenner du deg igjen i mine symptomer? Mistenker du at du kan ha luksert atlas? Da anbefaler jeg deg å ta en telefon til Wally. Hun holder til i Moss, og er visstnok den eneste i Norge som driver med denne type behandling. Jeg kan forstå at enkelte kan ha lang reisevei. Jeg for min del føler meg veldig heldig som bare bor et "steinkast" fra Moss akkurat nå. Nå krysser jeg fingrene for at dette går fremover :-)

Håper du kom deg gjennom dette lange innlegget, som nesten kan minne om en liten novelle. Kan dette hjelpe flere enn meg (for jeg håper virkelig det vil hjelpe meg), så gjør det meg veldig glad. Nettopp derfor deler jeg dette med dere. Jeg vil så klart også fortelle dere hvordan det går med kroppen min fremover ;-)

Nå skal jeg ta meg en varm dusj, deretter skal jeg kjøre mamma og venninnen inn til Oslo. 
Ha en fin fredagskveld :-)

6 kommentarer:

Hanne sa...

Kjempeflott og interessant å lese! :) Takk for info.. aldri hørt om det før dine innlegg..

Véronique sa...

Håper at du blir 100% bra etter disse behandlingene :)

God helg!

klem

Tommensgirl sa...

Håper de behandlingene gjør deg bra.. Spennende å lese om ihvertfall.. Ønsker deg en fiolin lørdag...

Anonym sa...

Hei,

Leste om behandlingen, og lurer på om du fortsatt har virkning??

Hadde du smerte i kjeveledd og kjeve før behandlingen? Klikking etc??

mvh

Espen

Anonym sa...

Hei Monica:-)

Er litt nysgjerrig på hvordan det gikk med deg etter behandlingen? Jeg fikk atlas-behandling for et par dager siden, og har vært veldig trøtt siden, pluss klikking og litt smerter i kjeven. Føler meg litt "i ørska". Spent på å se framover. Men kjennes ut som om nakken er i ferd med å rette på seg. Rart:-)

Linda Hansen sa...

Hei.
Jeg kan krysse av på alle dine punkter, og har vært sånn i alle år, sykmeldt nå i 3 år. Vært hos alt mulig slags behandlinger, og fikk nå et tips om Atlasbehandling. Håper du har det bedre, og at det faktisk virker ;) Lykke til videre!