tirsdag 7. februar 2012

Jeg har begynt å miste piffen

Hvorfor skal kroppen krangle med meg når jeg trenger det minst? I grunn passer det jo aldri, men det passer ekstra dårlig når jeg nettopp har startet i ny jobb. Å bite tennene sammen på jobb for så og stå knekt over kjøkkenbenken oppløst i tårer da man kommer hjem på ettermiddagen, det er ikke noe jeg unner noen. Som dere sikkert skjønner er jeg ikke bedre. Heller tvert imot. Jeg blir verre og verre for hver dag. Nå har jeg vondt fra midten av ryggen og ned til leggen. Det brenner, river og svir. Det kjennes ut som en konstant intens voksesmerte fra livet og ned. Jeg er så LEI!

Dette kan ikke være betennelsen. Jeg har tatt alle piller jeg skal. Dette er ryggen. Enten har jeg fått en prolaps, ellers så ligger alle nervene i hele kroppen min i klem. Det føles hvertfall sånn. Sånn har det vært den siste uken, og verre har det blitt for hver dag. Å sitte er desidert verst. Nå ligger jeg, godt plassert under pleddet på sofaen, full av voltaren, etter et varmt og godt bad med Teo. Er dette bruken av rockering (som jeg forøvrig ikke har brukt på to uker), eller er dette resultatet av Atlas PROfilax-behandlingen? Jeg aner ikke, jeg vet ikke annet enn at jeg har vondt og at jeg er lei. Jeg synes synd på meg selv,  jeg synes synd på Teo som har en mamma som nesten ikke takler å lage middag til han engang, og jeg synes synd på kjæresten som må høre meg klage!

Tips og råd mottas med takk! Noen som har opplevd noe lignende? Noen som kjenner seg igjen i smertene?

7 kommentarer:

Anonym sa...

Dette høres ikke bra ut Monica. Gå lang lang tur, ta varmt bad og legg deg å sov med ullundertøy:) Nicklas passer Teo:)Du får ha god bedring:) Klem fra Anne

Marianne sa...

Jeg husker godt da jeg fikk isjasnerven i klem! Jeg klarte ikke å sitte oppreist i stolen i forelesningssalen eller i bilen, slik at jeg måtte ligge halvveis nedover for å holde ut smertene. Når jeg gikk strålte smertene ut i beina og gjorde fryktelig vond. Nerver i klem er kjempe fint og ubehagelig, men går som oftes over av seg selv med en dose tålmodighet og smertestillende. Men du må selvfølgelig se det ann og evt. ta en tur til legen!

Marianne sa...

Rettelse: nervene i klem er ikke fint, men kjempe vondt...

Anonym sa...

Er du flink å tøye/strekke ut musklene dine?

Ryggsmerter kommer visst som oftest av stramme, korte muskler.

Anonym sa...

Har du foressten også vært hos kiropraktor og fikset det skjeve bekkenet?
Jeg hadde skjevt bekken etter fødsel, og fikk tilslutt lumbago i ryggen. (sinnsykt vondt!!!).

Kiropraktor har knekt på plass bekkenet, og jeg jobber nå med å tøye muskler som er for korte.
Har hjulpet sinnsykt på meg.

Monica Jensen sa...

Tusen takk, Anne! :) Klem tilbake :)

Marianne:
Problemet mitt er at jeg har hatt vondt så lenge jeg kan huske, og på tross av ulike behandlinger blir det bare verre og verre og verre. Begynner å miste tålmodigheten :(

Anonym:
Nei, der er jeg ikke flink, og burde absolutt bli flinkere! Hvordan tøyer du ut? Og hva er lumbago? Mener kiropraktoren min har nevnt noe om det! Har gått med skevt bekken i mange mange år, men nå er det rettet opp. Etter jeg rettet det opp at ryggplagene har gått fra vonde til uutholdelige! :S
Takk for tips forresten :)

Anonym sa...

Lumbago er betegnelsen på akutte ryggsmerter.

Anbefaler deg å lese litt på

www.eiriksandvik.com

og spesielt disse artiklene:

http://www.eiriksandvik.com/piriformis-syndrome/

http://www.eiriksandvik.com/typiske-problemer-gluteus-medius/

http://www.eiriksandvik.com/hva-er-de-vanligste-arsakene-til-dine-skuldersmerter/

http://www.eiriksandvik.com/liten-feil-millioner/

Han skriver på en veldig morsom måte syns jeg. Og gitt meg mange aha-opplevelser. (er relevant selvom man ikke trener også!!)

At du har det værre nå etter korreksjon av bekken/atlas osv, er jo mest sannsynlig fordi muskler har jobbet "feil" i flere år og blir nå satt på plass. Jeg har tro på at det bare er en overgang hvor det er værre før det blir bedre. Men husk å strekk "utsatte" muskler.