mandag 13. februar 2012

Nå er jeg litt mer optimistisk

De siste årene føler jeg at jeg har prøvd alt for at ryggen skal bli bedre, av behandlinger. Jeg føler også jeg har kastet mye penger ut av vinduet, for det har neimen ikke blitt mye bedring. I stedet har det kostet mye tid og penger, og jeg føler vel igrunn at jeg sitter igjen med en verre kropp enn noengang. I dag har jeg vært på en ny type behandling, og for første gang på veldig lang tid er jeg optimistisk. Dette vil bli bra. Det har jeg troen på!

Hvor?
I dag var jeg på Plexusklinikken, som holder til i Ski sentrum. HER er facebooksiden deres.


Plexusklinikken ble startet i januar 2009 med en rekke terapeuter som allerede var godt innarbeidet i Follo og hadde lang praksis og erfaring.

Intensjonen med klinikken er å tilby de fleste behandlingstilbud "under ett tak" og få maksimalt utbytte både for pasient og terapeut av det tverrfaglige miljøet. Plexusklinikkens terapeuter behandler kun en klient om gangen. Fokus er på deg!

Det er ofte en jungel av behandlingstilbud der ute. Vi hjelper deg å finne riktig behandling for din plage! Terapeuten du kommer til vil utføre en grundig undersøkelse og vurdere hvilken type behandling eller hvilke kombinasjoner av behandlinger som er mest effektiv for din helse.

Osteopat
Osteopati er en helhetlig og manuell behandlingsform som tar utgangspunkt i muskel og skjelettsystemet, og er en 5årig videreutdanning for leger og fysioterapeuter i Norge.
Osteopatene er spesialister innenfor behandling av muskel/skjelett og bindevev. De tar seg god tid til pasienten, har høy medisinsk kompetanse og samarbeider med annet helsepersonell når det er hensiktsmessig. Pasientens sykehistorie, funn og sikkerhetsprosedyrer er sentralt i osteopatifaget. Gjennom grundige undersøkelser av bindevev, nervebaner, muskler og ledd kan vi spore opp den opprinnelige årsaken til problemene og dermed gi en effektiv behandling. Teknikken som brukes i osteopatien er mobilisering, manipulering og bindevesteknikker som har som mål å normalisere bevegelse og fjerne uønskede spenninger i ledd, muskler og bindevev i kroppen. For osteopaten er derfor homeostase det endelige målet - en tilstand hvor kroppens systemer er i balanse og fungerer optimalt.
Osteopatene er spesielt interessert i å finne sammenhenger i folks plager og behandler ikke bare muskler og ledd, men også bindevevsnettverket i kroppen. Årsaken til smerten kan ofte være et annet sted enn der smerten oppleves, derfor kan også behandlingen utføres andre steder enn der smerten sitter.


Osteopaten jeg var hos i dag jobber også med gutta som spiller for Follo HK, og det var gjennom Nicklas jeg først møtte henne. I dag gikk timen ut på å finne ut hvor jeg hadde vondt, sammenhengen mellom smertene og hvorfor. Hun tok seg innmari god tid. Tidligere har jeg følt at behandlingen har vært over før den har startet. Sånn opplevde jeg det ikke på Plexusklinikken. Jeg lærte masse nytt om kroppen min og ble mye klokere når det kommer til hvorfor jeg har så vondt som jeg har.

Hva lærte jeg?
Det første jeg skal jobbe med selv er å puste. Man skulle tro at man gjør det automatisk, men jeg har en tendens til og ikke puste dypt nok, og ja - til og med holde pusten. Når alle bekymringer og stress hoper seg opp og man aldri puster ut, reagerer kroppen til slutt ved å gi deg smerter. Smerter i både mage, nakke, rygg, bekken og bein. Alt henger sammen. Hun viste meg hvor smertene startet, og hvordan/hvorfor den spredde seg videre. Hun viste meg hvordan alt hang sammen.

Jeg lærte også litt nytt om bekkenet mitt. Jeg gikk til en kiropraktor i over et halvt år. Han jobbet hardt med å få opp alle låsningene i bekkenet mitt. Han fikk aldri opp én. Nå forstår jeg mer hvorfor, for jeg har faktisk ikke én eneste låsning i bekkenet mitt. Smertene skyldes andre faktorer.

Jeg stoler på osteopaten. Hun vet hva hun prater om og hun liker det hun driver med (det er ikke vanskelig å se det :-)), og allerede har hun knekt flere "koder". Nå skal jeg ta i bruk tipsene hennes og se fram til neste behandling, som er i neste uke :-) Jeg føler jeg har kommet et sted der de virkelig vil at jeg skal bli bedre, og det får meg til å tenke mer optimistisk!


Kjæresten ordner opp; forteller om plagene mine, spør om råd, bestiller time for meg, og ja - til og med følger meg dit ;-) Jeg er så heldig som har han. Han er min supermann! ;-)

Nå skal jeg krype ned i forsterstilling igjen. Osteopaten sa jeg kom til å bli trøtt, og det hadde hun rett i. Jeg er helt slått ut, og jeg lar meg selv roe ned og kjenne på kroppen - til en forandring. Puste dypt prøver jeg også å gjøre. Det hjelper veldig på magen faktisk. Tips til dere som sliter med å være oppblåste. Pust dypt! ;-)

Klem fra meg**

Ingen kommentarer: