tirsdag 15. mai 2012

En pause jeg trengte

Når det begynner å klø i fingrene, da er det på tide å avslutte pausen, eller hva?

Jeg merket at jeg virkelig trengte en pause fra bloggen. Plutselig hang den over meg som en mørk sky. Jeg følte at jeg måtte blogge hver dag, og jeg følte at alt jeg skriblet ned var overflødige ord. Det var hovedgrunnen til at jeg valgte å ta en pause. Dagene uten bloggen har faktisk vært veldig deilige. Jeg har levd livet mitt, uten å tenke på at jeg må skrive om det i tillegg. Samtidig så har jeg hatt bloggen i nærmere fem år, og jeg elsker å skrive, så nå etter noen dager begynte jeg å savne den. Behovet for å skrive kom rett og slett tilbake. Pausen har derfor ikke vært så lang, men det hadde jeg heller aldri regnet med at den kom til å bli. Allikevel trengte jeg det lille avbrekket jeg nå har hatt :-)

Jeg har lært at hovedgrunnen til at jeg blogger ikke er for å underholde dere. Det er for å dekke et behov hos meg selv. Dermed vinner jeg på det - uavhengig av responsen dere gir meg, eller ikke gir meg. Jeg skal allikevel ikke legge skjul på at motivasjonen og gleden ved å blogge øker om man får respons fra leserne. De kommentarene som ble lagt igjen på forrige innlegg gjorde meg i hvertfall veldig glad. Hvert ord betydde masse for meg - tusen takk! :-) Kan jeg glede dere med mine innlegg, er jo det en super bonus!

Så nå er jeg tilbake - etter en relativt kort pause. Det jeg derimot har bestemt meg for nå, er å blogge når jeg føler for det og har lyst. Det skal ikke lenger bli blogginnlegg fordi jeg føler jeg . Det tror jeg er viktig! Jeg skal ikke tillate at bloggen tar opp så mye av min tid, for da havner jeg fort der jeg var for en uke siden igjen!

Jeg har lenge vært nysgjerrig på mine lesere. Jeg er en tvilling, nysgjerrighet preger min hverdag ;-) Det var hovedgrunnen til at jeg opprettet en facebookside. Følg meg gjerne der!

At skrivelysten plutselig kom over meg nå i dag kan prokrastinering ha mye av skylden for. Hagearbeid henger over meg som en tung sky, og jeg har tatt meg selv i å gjøre alt annet fremfor det i hele dag. Jeg eier ikke grønne fingre hvis du lurte. Interessen er ikke helt der!

Det er litt godt å være tilbake :-)
Klem fra meg**

4 kommentarer:

Kathrine sa...

Liker at du er tilbake! :)

Tonje sa...

Glad du er tilbake, Monica! =D
Flott at du har fått "ladet batteriene" - og jeg synes det er supert at pausen ble så kort!

Marianne sa...

Koselig å ha deg tilbake :) og er enig med det du skriver:) skal være gøy å blogge og ikke føle at man må ;)

Mette Helen sa...

Godt å ha deg tilbake i "bloggverden" igjen! =) å håper snørra har dratt sin vei ;) lykke til med hagearbeid! Her har vi noen fra Litauen som styrer og steller i "hovedhagen", med hjemmesnekra plenklipper og alt! Venter bare på at det smeller en dag....